Skip til primært indhold

Region Syddanmark følger kræftplanen

I Region Syddanmark lever sygehusene op til Danske Regioners udmelding om, at patienter med lungekræft, hoved-halskræft og mave-tarmkræft skal tilbydes en udredning inden for 48 timer.

Sådan ser status ud efter ca. seks uger, hvor personalet på sygehusene har lagt sig i selen for at leve op til udredningsløftet.

"Det glæder mig, at sygehusene i Region Syddanmark kan udrede kræftpatienterne så hurtigt", siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Siden 1. oktober har personalet på sygehusene arbejdet målrettet for at behandle patienterne så hurtigt som muligt. Der er indført pakkeforløb på alle regionens sygehuse, der sikrer hurtig udredning.

"Vi holder den kadence, der er meldt ud i den oprindelige plan. Skulle der være enkelte patienter, der ikke kan få startet en udredning inden for 48 timer, er vi ved at lave aftaler med sygehuse i Tyskland, så patienterne kan få et tilbud", siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for akut-udvalget.

Region Syddanmark har indført det, man populært kan kalde en rent-bord-model.

"Det betyder, at vi gør arbejdet færdigt hver dag. Personalet har arbejdet fleksibelt, så patienterne bliver behandlet så hurtigt som muligt, og det er vi taknemmelige for", siger Jens Elkjær, der er sundhedsdirektør i Region Syddanmark.

På www.sundhed.dk kan man se hvor lang ventetid, der er på kræftbehandling på alle sygehuse i Danmark. For regionens sygehuse er den største ventetid på behandling to uger, men mange steder er ventetiden nede på under en uge.

Yderligere oplysninger fås hos:

  • Carl Holst (V), regionsrådsformand, 40 32 52 10
  • Poul-Erik Svendsen (S), formand for akutudvalget, 29 20 12 00
  • Jens Elkjær, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, 29 46 71 25
APPFWU02V