Skip til primært indhold

Carelink åbner fire nye vaccinationssteder i Region Syddanmark

Fra mandag 13. december kan syddanske borgere blive vaccineret ved fire nye vaccinationssteder i Region Syddanmark. Regionen har indgået en aftale med Carelink om at åbne vaccinationssteder i Assens, Haderslev, Brørup og Fredericia, der samlet set kan vaccinere cirka 10.000 om ugen.

Endnu flere syddanskere kan rulle ærmet op og gøre skulderen klar til en vaccination mod COVID-19. Regionen og Carelink åbner nu vaccinationssteder i fire byer - én på Fyn og tre i Jylland.

Vaccinationsstederne i Fredericia og Brørup er nye, mens Carelink overtager driften af de allerede eksisterende lokale vaccinationssteder i Haderslev og Assens.

Den nye vaccinationsindsats fra Carelink lægges oveni regionens andre vaccinationsmuligheder, der består af otte faste vaccinationscentre, mindre lokale vaccinations-pop-up-steder, de mobile enheder og over 200 praktiserende læger.

Koncerndirektør Kurt Espersen er glad for, at der nu bliver endnu flere steder at blive vaccineret i regionen:

- Det skal være nemt og hurtigt at blive vaccineret – og vaccinationen skal gerne være tilgængelig så tæt på borgernes hjem som muligt. Jeg håber, at aftalen med Carelink om de nye vaccinationssteder betyder, at endnu flere syddanskere vil takke ja til at blive vaccineret og revaccineret. Ved at blive vaccineret opnår man den bedste beskyttelse mod at blive alvorligt syg og indlagt. Med de fire nye vaccinationssteder vil vejen til vaccination forhåbentlig blive både nemmere og kortere for de fleste.

Direktør hos Carelink Brian Rosenberg siger:

 - Vi er meget glade for, at vi er blevet vist den tillid at få lov at hjælpe Region Syddanmark med at udbrede vaccinerne til borgerne i regionen. Det er vigtigt, at vi sammen får gjort det så let og bekvemt for alle at blive vaccineret. Det er hævet over enhver tvivl, at det er det, der skal til, hvis vi skal have vores liv tilbage uden restriktioner. Vi er klar og glæder os til at komme i gang så hurtigt som muligt.

Vaccinationsstederne bliver både med tidsbestilling og drop in

I Brørup og Fredericia kan inviterede borgere møde op til drop-in-vaccination i uge 50. Derefter skal man booke tid på vacciner.dk.

I Assens og Haderslev skal man booke tid på vacciner.dk.

De fire vaccinationssteder pr. 13. december 2021:

  • Assens: Niels Kjærbyes Vej 9,5610 Assens, 12.00-19.00 alle ugens dage, kræver tidsbestilling på vacciner.dk.
  • Haderslev: Gåskærgade 26, 6100 Haderslev, 12.00-19.00 alle ugens dage, kræver tidsbestilling på vacciner.dk.
  • Brørup: Søndergade 16, 6650 Brørup, 12.00-19.00 alle ugens dage, starter ud som drop-in-vaccinationssted.
  • Fredericia: Prangervej 105, st., 7000 Fredericia, 12.00-19.00 alle ugens dage, starter ud som drop-in-vaccinationssted.

De borgere, der allerede har booket tider til vaccination i Assens og Haderslev, som ligger uden for åbningstiden 12.00-19.00 efter den 13. december, vil stadig kunne møde op til deres oprindelige tid. Borgere, der nu booker tid i Assens og Haderslev, skal være over 15 år.

Borgere, der møder op til drop-in-vaccination i Brørup og Fredericia må forvente, at der kan opstå kø. Som det hele tiden har været tilfældet, så kan børn ikke vaccineres via drop-in-vaccination.

Borgerne opfordres til at holde øje med kortet over vaccinationssteder, hvor det vil fremgå, når Brørup og Fredericia-vaccinestederne overgår til tidsbookning: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-vaccinationssteder

APPFWU02V