Skip til primært indhold

Praktiserende hudlæger skal dæmme op for fnat-epidemi

Antallet af fnat-tilfælde er steget eksplosivt, og det har ført til lange ventetider til behandling. Nu skal en ny aftale med praktiserende hudlæger Region Syddanmark skal føre til hurtigere behandling.

Det er sin sag at få skovlen under den fnatepidemi, som i mere end et år har generet syddanskerne – og nu tager regionen et våben mere i brug.
Udvalget for det nære sundhedsvæsen har godkendt en ny midlertidig aftale, der handler om, at de praktiserende hudlæger skal behandle flere patienter med fnat.

Lang venteliste

For selvom de praktiserende læger allerede sidste år fik mulighed for at udskrive fnatmedicin som creme eller tablet, er ventelisten til behandling på hudafdelingen på Odense Universitetshospital (OUH) og hos de praktiserende hudlæger bare vokset og vokset.
 
Nu håber Bo Libergren (V), der er formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen, at den nye aftale med de praktiserende hudlæger vil tage toppen af ventelisterne:
 
- Det er voldsomt generende at have fnat, og vi kan ikke leve med, at man som patient skal vente i uger på at komme i behandling. Vi ønsker at give de syddanskere, der har fnat, hurtig behandling, ligesom vi ønsker at aflaste Hudafdelingen på OUH, der er presset af fnatepidemien, siger han.

Otte gange så mange med fnat på OUH

Der er ikke tal for, hvor mange syddanskere, der er eller har været ramt af fnat, men alene på hudafdelingen på OUH var der i 2019 otte gange så mange fnat-patienter som i 2017.
 
Selvom regionens midlertidig aftale med de praktiserende hudlæger endnu ikke er godkendt af regionsrådet, er aftalen allerede trådt i kraft. Det sker under forudsætning af, at regionsrådet godkender den senere.
 

Yderligere oplysninger:

Bo Libergren


29 20 18 00
APPFWU01V