Skip til primært indhold

Apple udvider med endnu et datacenter i Vestdanmark

Apple annoncerer endnu et datacenter i Danmark – denne gang i Aabenraa. Efter flere års hårdt arbejde bag kulisserne følger Apple nu op på deres igangværende projekt i Viborg og viser med al tydelighed, at de er tilfredse med hvad Danmark - og i særdeleshed Vestdanmark - kan levere.

Som med Apples tidligere datacenter-investering i Viborg i 2015, og senest Facebook i Odense, er udviklingen af projektet foregået i tæt samarbejde mellem Invest in Denmark, Foreningen Vestdansk Investeringsfremme, denne gang Aabenraa Kommune og relevante myndigheder.

Regionsrådformand Ulla Astman, som er bestyrelsesformand for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme, siger

- Det er simpelthen godt gået! Vestdanmark får sit tredje megadatacenter på under tre år. Datacentrene bidrager til at udvikle en ny dansk styrkeposition inden for datacenterindustrien, og succesen viser endnu engang, at samarbejdet mellem den enkelte kommune, den vestdanske investeringsfremmeindsats og Invest in Denmarks globale tilstedeværelse skaber konkrete resultater.

Vestdanmark tilbyder attraktive muligheder for datacenterindustrien og er dermed en sektor i stor vækst. Ulla Astman forventer, at der med tre mega-datacentre i Vestdanmark er skabt den kritiske masse, der skal til for at sikre vækstmuligheder for en bredere følgeindustri.

Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Syddansk Vækstforum, siger:

- Med det kommende Apple-datacenter i Aabenraa er der faldet et ”Apple” i den syddanske turban. Ud over at skabe arbejdspladser, er det endnu en blåstempling af Vestdanmark som et attraktivt investeringsområde for de største globale spillere inden for digitalisering. Jeg glæder mig over, at det Vestdanske Erhvervssamarbejde, som Foreningen Vestdansk Investeringsfremme er en del af, skaber så stærke resultater.

Baggrund - Om Foreningen Vestdansk Investeringsfremme

Foreningen Vestdansk Investeringsfremme er et formaliseret samarbejde mellem Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark, som i samarbejde med Invest in Denmark arbejder for at sikre, at de vestdanske kompetencer markedsføres effektivt over for udenlandske virksomheder.

Foreningen Vestdansk Investeringsfremme har ni regionale projektledere i Aalborg, Aarhus, Herning, Kolding og Odense. Kombinationen af de regionale projektlederes indgående viden om de lokale forretningsmuligheder og Invest in Denmarks ekspertise og internationale tilstedeværelse er kernen i samarbejdet.

Invest in Denmark hører under Eksportrådet, Udenrigsministeriet, og har cirka 60 medarbejdere, hvoraf halvdelen er placeret på danske repræsentationer i udlandet fordelt på de tre hovedmarkeder Nordamerika, Asien og Europa. Læs mere på www.investindk.com

Kontakter:

Karsten Uno Petersen (S), næstformand i bestyrelsen for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme, medlem af regionsrådet i Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum, 
Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Syddansk Vækstforum, tlf. 2533 0982
Susanne Hyldelund, direktør, Eksportrådet/Invest in Denmark, Udenrigsministeriet, tlf. 22673861

APPFWU01V