Skip til primært indhold

Region Syddanmark ændrer tilbud til sindslidende misbrugere

Region Syddanmark nedlægger nu pladser til sindslidende i Middelfart og omlægger pladser i Fredericia. Omlægningen betyder, at antallet af pladser i højere grad matcher kommunernes behov.

Region Syddanmark har besluttet at lukke Kollegiet i Middelfart, som er et tilbud til sindslidende. Derudover vil regionen omlægge nogle pladser på Flydedokken i Fredericia, som henvender sig til sindslidende misbrugere.

Det skyldes, at kommunerenes behov for tilbud til sindslidende og sindslidende misbrugere har ændret sig, og det er den udvikling, regionen vil imødekomme.

Flere pladser til sindslidende misbrugere på Flydedokken

På Flydedokken i Fredericia er der i alt 13 pladser fordelt på to målgrupper:

1. Borgere, der har brug for forsorgshjælp, primært hjemløse, der har en sindslidelse såvel som et misbrug,

2. Sindslidende misbrugere, der har behov for et længerevarende tilbud.

Da der gennem længere tid har været en stigende efterspørgsel på længerevarende botilbudspladser til sindslidende misbrugere, har regionen besluttet, at Flydedokken fremover kun skal tilbyde pladser til denne gruppe meget sårbare borgere:

- Sindslidende misbrugere er meget udsatte og har et stort behov for højt specialiseret behandling og trygge omgivelser. Og i den sammenhæng er det ofte en stor udfordring at have hjemløse misbrugere boende, da ind- og udflytning på forsorgspladserne skaber uro, siger driftsdirektør for socialområdet i Region Syddanmark Christian Schacht-Magnussen og fortæller, at flere løsningsmodeller er blevet undersøgt forud for den beslutning, der nu er truffet.

Regionen vil snarest muligt hjælpe de hjemløse misbrugere videre til et andet forsorgshjem.

Efter omlægningen vil der fortsat være 13 pladser på Flydedokken.

Region Syddanmark vil i løbet af kort tid gå i gang med at finde en alternativ placering uden for Fredericia centrum og tilstræber, at Flydedokken senest ved udgangen af 2016 kan flyttes. Det skyldes, at de nuværende fysiske rammer og placering ikke er optimal.

Lukning af Kollegiet i Middelfart

I Middelfart er der to tilbud til sindslidende, nemlig Teglgårdshuset og Kollegiet, og det er 5 brugere af Kollegiet, der vil blive berørt af lukningen.

Beslutningen om at lukke Kollegiet skyldes, at der gennem en længere periode har været en del ledige pladser, og at økonomien derfor ikke kan hænge sammen.

- Vi er meget bevidste om, at beslutningen om at lukke Kollegiet formentlig vil skabe utryghed for de borgere, der i dag er tilknyttet stedet. Derfor vil vi også gøre alt, hvad vi kan, for at processen bliver så gnidningsfri som mulig, siger Christian Schacht-Magnussen.

Senest 1. marts 2016 lukker Kollegiet, hvorefter bygningen sættes til salg. Frem mod dette tidspunkt vil regionen drøfte brugernes eventuelle flytning med brugernes hjemkommuner.

Yderligere oplysninger:

Driftsdirektør Christian Schacht-Magnussen, Socialområdet, Region Syddanmark, mobil: 2054 0002

APPFWU01V