Skip til primært indhold

Bevilling vil færdiggøre sygehusbyggeri i Kolding

Med en bevilling på 22 millioner kroner sender regionsrådet nu den sidste store check til akut-sygehusbyggeriet i Kolding.

Hvis man har prøvet at bygge et nyt hus, ved man, hvor godt det føles, når den sidste regning fra håndværkeren er betalt.

Og selvom ”huset” i dette tilfælde først er helt færdigt i 2017, var det en tilfreds formand, der på dagens regionsrådsmøde kunne konstatere, at den sidste planlagte bevilling til det, der vil blive Trekantsområdets store akutsygehus, nu sendes afsted til Kolding.

- Der er ingen tvivl om, at det var en ambitiøs sygehusplan, regionsrådet søsatte i 2007. Derfor er det en stor glæde, at vi med den sidste planlagte bevilling vil få et fuldt funktionsdygtigt akutsygehus i Kolding til gavn og glæde for patienterne, siger regionsrådsformand Stephanie Lose, (V).

Patienten i centrum

Byggeriet har været i gang siden 2009, og ud over den markante sengebygning, der kan ses fra store dele af Kolding by, er der bl.a. opført et Mor-Barn Center, et kapel, et p-hus og en helikopterlandingsplads, hvorfra der er direkte adgang til Fælles Akutmodtagelse, FAM.

Alle akutte patienter vil blive modtaget i FAM, og de vil uanset tidspunkt blive mødt af et team af specialister, som hurtigst muligt kan yde den bedst tænkelige hjælp.

- På akutsygehusene kommer patienterne til at opleve, at deres behov i langt højere grad er tænkt ind i sygehusets funktioner og arbejdsgange. Vores mål er, at borgerne skal opleve, at sundhedsvæsenet er til for dem og ikke omvendt, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Bevillingen på 22 millioner kroner skal bl.a. bruges til tre ekstra intensivstuer og en skopistue til kikkertundersøgelser. Når byggeriet står færdigt, har sygehuset i Kolding også fået en ny hovedindgang og 216 enestuer med eget bad og toilet i sengebygningen.

Yderligere oplysninger

APPFWU01V