Skip til primært indhold

Flest cykelturister i Syddanmark

Region Syddanmark har flest cykelturister og lægger sig klart i førertrøjen foran de andre regioner. Dermed har flere målrettede initiativer inden for cykelturisme på Fyn og i Sydvestjylland skabt resultater.

Denne sommer har de danske og udenlandske cykelturister trådt flere kilometer i pedalerne og taget flere overnatninger i det syddanske end i resten af landet. En analyse fra Visit Denmark viser, at 34 procent af alle cykelturister overnatter i Region Syddanmark.

Region Syddanmark har i de seneste år investeret massivt i udviklingen af stærke destinationer, der kan udvikle feriesteder, aktiviteter og oplevelser.

Satser på cykelturister

Syddanmark er derfor ikke kommet sovende til førertrøjen, og placeringen er resultatet af den store cykelturistsatsning. Her har bl.a. Cyklistforbundet været initiativtager til projektet ”Powered by Cycling: Panorama”, der har udviklet syv såkaldte panoramaruter til cykelturister i Sydvestjylland. Panoramaruterne kan findes på hjemmesiden www.cykelsafari.com. Også på Fyn er der skabt flere nye tilbud til turister på cykel - bl.a. sydfynsk ø-hop og ”Fyn rundt”. ”Fyn rundt” er et pakketilbud, hvor cykelkort, overnatninger, bagagetransport og færgebillet er en del af tilbuddet.

Turisme er vækst

Den øgede cykelturisme giver positivt udslag på det syddanske vækstbarometer – også ud i de mindre landsdele. På fx Fanø og Rømø betyder den stigende efterspørgsel på cykelferier, at der skabes arbejdspladser i turistbranchen.
Regionsrådsformand, Carl Holst (V), glæder sig over den øgede vækst men også over det professionelle syddanske samarbejde.

- Danmark er verdensberømt for sin cykelkultur. Potentialerne er store, og derfor er det glædeligt, at regionens turismeaktører arbejder professionelt og målrettet med at udvikle både infrastrukturen og unikke oplevelsespakker for cykelturister, siger Carl Holst.

Samarbejde for flere turister

- Vi satser på cykelturismen og på at tiltrække endnu flere cykelturister. På den måde kan vi understøtte vores erhverv med øget omsætning og arbejdspladser. Det er ganske enkelt en god forretning, siger Henrik Lythe Jørgensen fra Destination Sydvestjylland om satsningen.
 
Destination Sydvestjylland er partner i Powered by Cycling: Panorama-projektet, der i samarbejde med kommuner, private aktører og Nationalpark Vadehavet har udviklet de syv panoramaruter i Sydvestjylland.

Fakta om cykelturisme i Region Syddanmark:

  • 34 procent af alle cykelturister bruger deres aktive ferie i Region Syddanmark.
  • Region Syddanmark har i de seneste år investeret massivt i udviklingen af destinationer, der kan udvikle aktiviteter og oplevelser.
  • Den typiske cykelturist overnatter i feriehus og bruger cirka 455 kroner i døgnet.
  • Cyklistforbundet står bag projektet ”Powered by Cycling: Panorama”, der er den største cykelturismesatsning siden de nationale cykelruter i 1993.
  • ”Powered by Cycling: Panorama” har i samarbejde med Destination Sydvestjylland, kommuner, private aktører og Nationalpark Vadehavet udviklet bl.a. syv panorama-cykelruter i det sydvestjyske

Yderligere informationer:

Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, mobil 40 32 52 10

Afdelingschef Anna Marie Rasmussen, Regional Udvikling, Region Syddanmark, mobil 29 20 19 55

APPFWU02V