Skip til primært indhold

Åbne døre på Sygehus Sønderjylland, Sønderborg

Region Syddanmark åbner dørene på sygehuset i Sønderborg torsdag 18. oktober, hvor besøgende kan få et unikt indblik i det nye specialsygehus.

Mange års planlægning, dialog og politiske beslutninger bliver konkrete, når Sygehus Sønderjylland, Sønderborg torsdag 18. oktober holder åbent sygehus for alle interesserede.

I juni fik medarbejderne på specialsygehuset i Sønderborg udpeget, hvilke områder de fremover skal fokusere på i fremtiden.

- Vi bevæger os med hastige skridt mod det sygehusvæsen, som vi i Region Syddanmark gerne vil have. Et sygehusvæsen, der leverer behandlinger af høj kvalitet, og hvor specialisterne står klar, når borgerne har behov for det. Det vil vi naturligvis gerne vise frem til alle interesserede, og derfor åbner vi sygehuset op i efterårsferien, siger regionrådsformand Carl Holst (V).

Arrangementet på sygehuset starter klokken 11:00 og løber frem til klokken 14:00.

Specialsygehus med fokus på kroniske lidelser

Gæsterne kan blandt andet få målt deres blodtryk og blodsukker – og Diabetesteamet på sygehuset kan give dem vejledning i, hvordan de kan fange tegnene på sukkersyge.

Netop de kroniske lidelser som eksempelvis diabetes er centrale på det nye specialsygehus. Regionsrådet besluttede 25. juni 2012, at Sygehuse Sønderjylland, Sønderborg skal specialisere sig inden for korttidsbehandlinger og kroniske sygdomme, og det er der en god grund til.

- I Danmark er nogle af de helt store udfordringer kroniske sygdomme som diabetes. I dag estimerer man, at omkring 290.000 danskere har sygdommen, og 750.000 skønnes til at have forstadiet til diabetes. Det er skræmmende tal, og en stærk indikator for, at vi har brug for specialister på blandt andet dette felt, og her kommer Sygehus Sønderjylland, Sønderborg til at spille en vigtig rolle, sige regionsrådsformanden.

Derudover vil sygehuset også skulle fokusere på lungemedicinske lidelser som KOL, astma og lungekræft

Ikke kun kronikerbehandling

Foruden kronikerområdet skal sygehuset tage sig af planlagte operationer og behandlinger. Det kan for eksempel være øjensygdomme som grå- og grøn stær, AMD og nethindeløsning samt sammedagskirurgiske indgreb som f.eks. håndkirurgi, hvor sygehuset i Sønderborg vil modtage patienter fra hele den jyske del af Region Syddanmark.

Desuden skal patienter, der skal have nye hofter eller knæ fortsat behandles i Sønderborg.

Stadigvæk en skadestuefunktion

I Sygehus Sønderjylland er Aabenraa udpeget til at være akutsygehus, men selvom de mest alvorlige akutte ulykker og sygdomme fremover vil blive behandlet dér, så vil sygehuset i Sønderborg stadigvæk have en skadestuefunktion, hvor man kan få gips på en brækket arm, hvor man kan få syet sår og generelt få hjælp til mindre sår og skader, som man ikke selv kan håndtere.

- Sygehuset i Sønderborg vil fortsat være et sygehus stærkt sygehus, og skadestuefunktionen vil sammen med vores akutbiler, akutlægebiler og ambulancer sikre, at borgerne i om omkring Sønderborg får den akutte hjælp, som de har brug for, siger Carl Holst.

Foruden arrangementet i Sønderborg, har Region Syddanmark allerede holdt åbent sygehus i Vejle, og 24. november åbner specialsygehuset i Svendborg dørene.

Fakta:

  • Sønderborg Sygehus holder åbent sygehus torsdag 18. oktober fra klokken 11-14 på Sydvangen 1, 6400 Sønderborg.
  • Regionsrådsformand Carl Holst (V) vil sammen med sygehusledelsen byde velkommen til arrangementet.
  • På dagen kan gæsterne blandt komme med på guidede ture på sygehusets afdelinger, og børnene kan få sminket et sejt sår, komme op og sidde i en ambulance og prøve arbejdet som læge eller sygeplejerske.

Yderligere informationer:

Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, tlf. 4032 5210
Sundhedsdirektør Jens Elkjær, Region Syddanmark, tlf. 2946 7125
Kommunikationsrådgiver Mira Borggreen, Region Syddanmark, tlf. 2920 1872

APPFWU01V