Skip til primært indhold

Region Syddanmark frikendt i Rynkeby-sagen

Det var helt i orden, da Region Syddanmark i 2009 valgte at tegne et tøjsponsorat til cykelløbet Team Rynkeby. Det meddelte Indenrigsministeriet her til eftermiddag, som dermed underkender Statsforvaltningens tidligere afgørelse.

- Det er en glædeligt, at vi nu kan lægge den sag bag os. Som region har vi naturligvis behov for at kunne markedsføre os og øge borgernes opmærksomhed på vores eksistens og de opgaver, vi udfører, siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen i en kommentar til Indenrigsministeriets afgørelse.

Statsforvaltningen tildelte oprindeligt Region Syddanmark en næse i sagen med henvisning til, at regionen ikke havde hjemmel i lovgivningen til sit sponsorat. Men den opfattelse deler Indenrigsministeriet altså ikke. 

- Det siger jo sig selv, at vi ikke kan operere i en spændetrøje, som den Statsforvaltningen lagde op til at putte regionerne i. Og når der som her er tale om en sundhedsfremmende sag, der kan inspirere andre til at cykle og som har mediernes bevågenhed, så fandt vi det helt naturligt at indgå i et sponsorat.

Team Rynkeby er et cykelløb fra Danmark til Paris, der samler penge ind til Børnecancerfonden. Holdene består af både kendte danskere og privatpersoner. Hver deltager betaler selv et gebyr på 10.000 kr. Herudover sælges forskellige sponsorater som eksempelvis logo på cykeldragterne.

Region Syddanmark valgte at sponsere regionens tre hold; Team Rynkeby Bramming, Team Rynkeby Odense og Team Rynkeby Ringe gennem et tøjsponsorat på i alt 60.000 kr., fordi arrangementet var positivt og ikke-kommercielt, at det understøttede regionens arbejde med sundhedsfremme, og ikke mindst at markedsføringsværdien matchede beløbets størrelse.

Og det er altså det sponsorat, Indenrigsministeriet har vurderet – og fundet i overensstemmelse med lovgivningen.

APPFWU02V