Skip til primært indhold

Brørup Sundhedscenter godt på vej

Bygningerne i det gamle Brørup Sygehus skal færdigrenoveres og gøres klar til det nye Sundhedscenter og tirsdag 17. august 2010 var der ”første spadestik” til ombygningen.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) var sammen med borgmester i Vejen Kommune Egon Fræhr (V) kommet for at markere, at sundhedscentret nu er godt på vej:

- I marts måned sidste år mødtes vi her for at aftale en plan for det forhenværende Brørup Sygehus. Holdningen var den, at der hvor vi slukker noget lys, skal der også tændes et andet lys igen. Og det ser nu ud til at lykkes. Tak for alle gode kræfter - det er kun lykkedes, fordi vi har så mange gode folk herude, sagde Carl Holst.  

Så poseres der for kameraet. Regionsrådsformand Carl Holst  (th) og borgmester Egon Fræhr markerede ombygningen - ikke ved  et spadestik i traditionel forstand, men ved at køre en tur  med trillebøren. Fotos: Jørgen Diswal

Så poseres der for kameraet. Regionsrådsformand Carl Holst (th) og borgmester Egon Fræhr markerede ombygningen - ikke ved et spadestik i traditionel forstand, men ved at køre en tur med trillebøren. Fotos: Jørgen Diswal

Siden sygehuset lukkede i 2008 har Region Syddanmark og Vejen Kommune samarbejdet om at fylde lokalerne op igen med regionale og kommunale ydelser.

Målet har været at skabe lys i alle vinduer, og det ser nu rent faktisk ud til at lykkes: Næste sommer vil alle lokaler være fyldt op igen.

Det gamle Brørup Sygehus skal ombygges, og næste sommer står Brørup Sundhedscenter klar. Her skal de nogle af de kommunale  ydelser holde til: Hjemmepleje og genoptræning.

Det gamle Brørup Sygehus skal ombygges, og næste sommer står Brørup Sundhedscenter klar. Her skal de nogle af de kommunale ydelser holde til: Hjemmepleje og genoptræning.

Fakta

Da Brørup Sygehus lukkede og de sidste medicinske senge blev flyttet til Esbjerg, etablerede Region Syddanmark og Vejen Kommune ret hurtigt, i starten af 2009, i fællesskab et sundhedscenter, der skal være et fælles hjemsted for kommunale og regionale sundhedsopgaver. Målet var at skabe lys i alle vinduer, og det ser nu ud til at lykkes.

Sundhedscentret kommer til at rumme genoptræning - herunder KOL-rehabilitering og kronikerindsats – ældreområdet og hjemmepleje, veneklinik, jordmoder, blodbank, rygklinik, lægevagt, lokalpsykiatrisk Center og Lægeklinik.

Ombygningen indbefatter ca. 4.450 m2 til Sundhedscenter og Lokalpsykiatrisk Center.

Veneklinikken er pt. ved at blive renoveret og vil stå klar i løbet af september måned.

Jordmoder, blodbank, rygklinik og praktiserende læger er også i fuld drift og vil også være det under ombygningen. Funktionerne befinder sig alle pt. i lægeklinikken, som ligger i tilknytning til det gamle sygehus.

Lægeklinikken holdt åbningsreception i januar måned i år.

Psykiatrien forventes at kunne flytte ind i foråret 2011.

Man forventer at hele huset står klar til indvielse næste sommer.

APPFWU02V