Skip til primært indhold

Forslag til fremtidens akutmodtagelser i høring

Region Syddanmark har udarbejdet en model for, hvordan de fælles akutmodtagelser skal organiseres på sygehusene. Regionsrådet har vedtaget at sende planen i høring.

Høj kvalitet døgnet rundt. Det er hovedhjørnestenen, der ligger bag den nye sygehusstruktur, der de næste 10 år bliver gennemført i Region Syddanmark.

For at leve op til den ambition, er det vedtaget, at sygehusene i Esbjerg, Aabenraa, Kolding, Svendborg og Odense skal have en fælles akutmodtagelse. Modellen bygger på, at der bliver én indgang på sygehuset for akutte patienter, hvor der hele døgnet alle årets dage er et team af specialister klar til at tage imod de akutte patienter. De sørger så for, at patienten straks kommer ind på den rigtige afdeling og hurtigst muligt for den bedst tænkelige behandling.

Den plan, der nu bliver sendt i høring, tager hånd om, hvordan den fælles akutmodtagelse rent praktisk skal fungere sammen med resten af sygehuset. Der skal f.eks. være velfungerende kommunikation og optimal udnyttelse af telemedicin (det kan eksempelvis være direkte kontakt med forskellige speciallæger via pc). Der skal også kun være ét telefonnummer til sygehuset om akutte patienter. Se listen med arbejdsgruppens anbefalinger nedenfor.

- Med det her skaber vi et godt udgangspunkt for at give borgerne den bedst tænkelige behandling, uanset hvilken ulykke eller sygdom, der har ramt dem. Nu skal vi have de faglige tilbagemeldinger i høringen, men det er et godt oplæg, der viser hvordan den fælles akutmodtagelse kan blive et centralt omdrejningspunkt på sygehusene, siger 1. næstformand og formand for gennemførelsesplanen for akutområdet Poul-Erik Svendsen (S).

Rapporten om fælles akutmodtagelser er i høring i fem uger fra den 30. marts 2009 til den 1. maj. 2009. Rapporten forventes endeligt færdigbehandlet af regionsrådet den 22. juni 2009.

APPFWU02V