Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Region Syddanmark:

Udsendt 1. december 2020
Fælles indkøb baner vejen for skræddersyede behandlinger
Danske Regioner og Nationalt Genom Center har indgået en fællesaftale om et nationalt indkøb af reagenser til analyse af patienters gener. Aftalen, som Region Syddanmark har stået i spidsen for, løber op i 650 mio. DKK


Udsendt 1. december 2020
Ny økonomidirektør i Region Syddanmark
Region Syddanmark har ansat en ny økonomidirektør. Det er Charlotte Storm Gregersen, som kommer fra en stilling som økonomichef i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.


Udsendt 28. november 2020
Der har været ufuldstændige og forsinkede svar på røntgenundersøgelser på Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland
Fejl i Region Syddanmarks it-systemer har betydet, at henvisende læger har modtaget ufuldstændige undersøgelsessvar på patienters undersøgelser fra Afdeling for Røntgen, Scanning og Nuklearmedicin på Sydvestjysk Sygehus og fra Afdeling for Røntgen og Skanning på Sygehus Sønderjylland. Endvidere er enkelte undersøgelsessvar blevet forsinkede i udsendelsen fra Sygehus Sønderjylland. Fejlene er rettet, og de berørte patienter og deres henvisende læger er blevet orienteret.


Udsendt 26. november 2020
Flere ambulante behandlinger og kontroller i speciallægepraksis
Regionsrådet har godkendt en plan, der skal bidrage til, at flere syddanskere kan få en tid hos en praktiserende speciallæge.


Udsendt 25. november 2020
Samarbejde gør poderobot mulig på rekordtid
Konferencen WHINN - Week of Health and INNovation – afholdes i disse dage for 6. gang i Odense. Her inviteres til nye offentlig-private samarbejder, som verdens første fuldautomatiske poderobot er et eksempel på.


Udsendt 25. november 2020
Mennesker med psykisk sygdom skal hjælpes i arbejde
Mennesker med psykiske lidelser står langt oftere uden arbejde eller uddannelse end resten af befolkningen. Det vil Region Syddanmark nu forsøge at rette op på ved blandt andet at styrke samarbejdet mellem de kommunale jobcentre og de regionale lokalpsykiatrier.


Udsendt 24. november 2020
Udvalg skal drøfte lukning af lægeklinik på Sydvestjysk Sygehus
Den lægeklinik, der i efteråret 2018 åbnede på Sydvestjysk Sygehus for at afhjælpe lægemanglen i Esbjerg, skal nu muligvis lukke. Udvalget for det nære sundhedsvæsen skal drøfte klinikkens fremtid på deres kommende møde.


Udsendt 24. november 2020
Vagtlægeordning på vej til Ærø Sygehus
Region Syddanmark planlægger at etablere en vagtlægeordning på sygehuset i Ærøskøbing, som skal åbne 1. februar næste år. Det sker for at sikre lægedækningen på længere sigt.


Udsendt 24. november 2020
Nu skal regionens tolke også tolke i praksissektoren
Fra 1. juli 2021 skal tolkene på Tolkecenter Syddanmark stå for tolkningen for patienter, der ikke taler dansk, i praksissektoren. Det har et bredt flertal i regionsrådet netop vedtaget.


Udsendt 24. november 2020
Frivillige akuthjælpere på vej til Kerteminde Kommune
Nu kan frivillige akuthjælpere snart blive alarmeret, når der er brug for førstehjælp i udvalgte områder af Kerteminde Kommune. Regionsrådet besluttede mandag, at der bliver oprettet akuthjælperordning for nogle områder i kommunen. Akuthjælperordningen bliver oprettet i de områder af kommunen, hvor der er længst responstid.Siden er sidst opdateret 25-11-2020.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring