Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


ForsidepilPresse og nyhederpilPressemeddelelser

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Region Syddanmark:

Udsendt 5. juni 2020
Region Syddanmark bygger stort nyt centrallager
Corona-krisen viser, at Region Syddanmark har behov for mere lagerplads til blandt andet værnemidler her og nu og fremover. Derfor foreslår regionens anlægs- og innovationsudvalg, at man går i gang med at bygge et nyt centrallager ved Nyt OUH umiddelbart efter sommerferien. Byggeriet af centrallageret var ellers først planlagt til at gå i gang i 2024.


Udsendt 3. juni 2020
Ærø beholder sin telemedicinske hospiceplads
Døende og alvorligt syge patienter på Ærø har det seneste halvandet år haft adgang til Danmarks første og hidtil eneste telemedicinsk hospiceplads. I alt 10 patienter har benyttet pladsen, som har været oprettet som et forsøg. På baggrund af en evaluering ser det nu ud til, at hospicepladsen bliver permanent.


Udsendt 2. juni 2020
Himmark-forurening tættere på en løsning
Efter grundige undersøgelser og analyser foreligger der nu et konkret løsningsforslag, som kan håndtere generationsforureningen på Himmark Strand og bane vejen for en ophævelse af badeforbuddet. Løsningen og den mulige finansiering vil nu blive præsenteret for miljøministeren.


Udsendt 29. maj 2020
Aftale om regionernes økonomi
Efter et ophold i forhandlingerne er det nu lykkedes at få en aftale på plads mellem regeringen og Danske Regioner om de fem regioners økonomi. Det er en aftale, som sikrer økonomisk dækning af covid-udgifterne i 2020. Men der er også nye penge i 2021, som kan bidrage til at dække stigende udgifter til medicin og øgede udgifter, der skyldes befolkningsudviklingen.


Udsendt 29. maj 2020
Ny lægelig direktør på Sygehus SønderjyllandUdsendt 29. maj 2020
Borgerne skal have mere plads i den politiske proces
Den 25. maj besluttede regionsrådet, at det skal være muligt at få foretræde for de politiske udvalg. Det betyder, at borgere, patientforeninger eller private virksomheder nu får muligheden for at få regionens udvalg i tale. Formålet er at få flere gode input til udvalgenes arbejde tidligere i den politiske proces.


Udsendt 28. maj 2020
Region Syddanmark vil forenkle sygehusenes administrative arbejdsgange
Region Syddanmark vil undersøge, om der er procedurer eller arbejdsgange på sygehusene, der kan forenkles eller optimeres. Det besluttede regionsrådet på sit møde den 25. maj.


Udsendt 27. maj 2020
Raske sønderjyder, der frygter smitte, kan nu blive testet i Aabenraa
Sønderjyder, der ikke har symptomer på COVID-19, men har været udsat for smitte, kan nu kontakte deres læge og få en henvisning til test i Aabenraa.


Udsendt 25. maj 2020
Privathospitaler skal hjælpe med at nedbringe syddanske ventelister
De syddanske sygehuse er i fuld gang med at bringe aktiviteten op på niveauet fra før Corona-pandemien og vil trække på privathospitaler for at nedbringe ventelister.


Udsendt 25. maj 2020
Ny udviklingsstrategi for hele regionen
I dag har et enigt regionsråd sagt ja til en strategi, som blandt andet skal være med til at få flere unge til at uddanne og bosætte sig i regionen. Derfor har unge fra regionen også været med til at komme med ønsker og gode idéer til strategien.Siden er sidst opdateret 25-05-2020.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap