På vej i praksis
Hvad skal der til for at få sin egen praksis, og hvordan er processen. Få råd og vejledning til hvordan du kommer i gang, og hvad du skal overveje. Derudover kan de enkelte kommuner hjælpe dig på vej vedr. bolig, familie og flytning. Næsten alle kommuner i Region Syddanmark har en kontaktperson for tilflyttere.
Sådan får du din egen praksis
Det er en stor beslutning at slå sig ned som praktiserende læge. Der er meget, som du grundigt bør overveje, før du køber en praksis eller praksisandel.
Her kan du læse 3 gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt.
1. Hvilken type praksis ønsker du?
Overvej som det allerførste, hvilken type praksis du kunne tænke dig at arbejde i.
Nogle foretrækker at drive en praksis på egen hånd og selv tage beslutningerne, mens andre foretrækker at kunne sparre med kollegaer og partnere. Derfor bør du beslutte, hvilken type praksis der passer dig bedst. Der er forskellige typer af praksis:
- Solopraksis
- Kompagniskabspraksis
- Samarbejdspraksis
2. Gennemtænk rammerne omkring din praksis
Hvordan skal din praksis eksempelvis afvikle konsultationer, udvikle praksis, håndtere personaleledelse, håndtere personalepleje, samarbejde internt som eksternt, sikre lægefaglig udvikling, pleje særlige interesser, være udstyret og indrettet, understøtte relationerne til hinanden og afvikle ferie.
Hvis du vælger en kompagniskabspraksis eller samarbejdspraksis så overvej, hvordan du får en god, åben og konstruktiv dialog med dine nye kolleger eller medarbejdere om mål og visioner i forhold til det kommende samarbejde.
3. Få rådgivning i købsprocessen
Du bør tidligt i processen finde nogen, som kan agere som dine personlige rådgivere. Det kan for eksempel være kollegaer, som selv har været igennem processen. Det kan være din bank samt en revisor og en advokat med erfaring inden for praksishandler.
Dine rådgivere kan eksempelvis komme med råd om, hvordan du starter en opsparing til din egen virksomhed, selve opstarten af virksomheden, beskatningsovervejelser og finansieringen.
I forhold til købsprocessen kan de rådgive dig om, hvilket materiale du skal sikre dig, den sælgende praksis udleverer. Dine rådgivere kan ligeledes hjælpe med blandt andet prisberegninger og budgetlægning samt gennemgang af I/S-kontrakter, ansættelseskontrakter og huslejekontrakter.
Husk at sikre dig, at din rådgiver ikke også er rådgiver for den praksis, som du ønsker at overtage.
Bolig, familie og flytning
Det skal være nemt at slå sig ned som læge i Region Syddanmark. Derfor vil regionen, sygehusene og kommunerne gerne hjælpe dig og din familie så en flytning glider lettere.
De enkelte kommuner kan hjælpe dig på vej - næsten alle kommuner i Region Syddanmark har en kontaktperson for tilflyttere. Du kan finde kontaktoplysningerne på kommunernes hjemmeside.
Kontakt Rekrutteringsteamet
Ulla Krogh Jessen
Projektleder
Praksis
24 96 54 75 ukj@rsyd.dk Skriv sikkert til Ulla Krogh Jessen (benyt denne til personfølsomme oplysninger)