Skip til primært indhold

Info-Tv

Region Syddanmarks Info-Tv er en skærmløsning, der gør det muligt at informere patienter og borgere om sundhed. Skærmen hænger typisk i et venteværelse og indeholder et miks af nationalt, regionalt og lokalt sundhedsindhold.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Hvordan kommer du i gang med at vise Info-Tv?

Du er velkommen til at kontakte regionen for en uforpligtende snak om projektet og evt. et besøg i din praksis eller afdeling.

Kontakt: infotv@rsyd.dk eller ring til

It-konsulent Casper Nielsen 29 20 14 44

Vil du vide mere

Info-Tv handler om at informere borgere om sundhed. Det gør vi ved at hænge fladskærme op i ventearealer og vise film, billeder og tekster om sundhed. 

Indholdet på Info-Tv


Region Syddanmark arbejder målrettet på at fortælle borgere og patienter om de mange sundhedstilbud, der findes i regionen og informere om relevante sygdomme og forebyggelse.

Indholdet på Info-Tv er en blanding af her og nu information og viden, som det kan være godt at have til et senere tidspunkt.

Info-Tv forsøger at nå ud til alle brugertyper. Filmene til Info-Tv er produceret uden lyd, og med korte og præcise budskaber, som er nemme at forstå. Ud over de korte budskaber, leges der med det grafiske, for at gøre filmene spændende at se. Informationerne i filmene er meget handlingsorienterede, der er ofte gode råd at hente i filmene.

Info-Tv er uden reklamer, og formidler kun information om sundhed. Som borger vil man kunne opleve at blive krydsinformeret ved hjælp af Info-Tv. Borgere kan sidde i et venteværelse hos lægen og her blive informeret både af egen læge, af kommunen og få generelle sundhedsinformationer fra regionen f.eks. i form af sæsonbestemte film. 

Det er muligt at få vist nyhedsklip fra TV2 News (tekstet og uden lyd), hvis man ønsker det.

Info-Tv kombinerer både lokale og regionale informationer

Info-Tv gør det muligt at kombinere både lokale og regionale informationer. Sygehuset kan fortælle om, hvad der specifikt foregår på de enkelte afdelinger, mens et lægehus kan præsentere undersøgelsesforløb og personale for patienterne. Samtidig får patienterne informationer om de øvrige sundhedstilbud i regionen. Info-Tv hjælper dig med at tage toppen af de dagligt stillede spørgsmål og hjælper dig med at informere løbende om aktuelle sygdomme og andre vigtige ting, som det kan være svært at få tid til at forklare hver enkelt.

Eksempler på lokal information

 • Præsentation af lægehusets/afdelingens profil og faglighed
 • Præsentation af personale, vikar- og uddannelseslæger
 • Åbnings- og telefontider
 • Ferie og lukkedage
 • Ventetider eller sygdom
 • Undersøgelsesforløb eller operationer
 • Fremvisning af lægehusets hjemmeside og f.eks. mulighed for selvbetjening

Eksempler på regionale og generelle sundhedsinformationer

 • Håndhygiejne - Vask hænderne rigtigt
 • Hvordan bruger man lægevagten rigtigt
 • Sæsonrelaterede emner som info om pollenallergi, sol- og baderåd, influenzavaccination mv.
 • Aktuelle kampagner både regionalt og nationalt f.eks. fra Sundhedsstyrelsen
 • Brug af patientvejlederne i regionen
 • Mulighederne på sundhed.dk

På Info-Tv skifter vi ud i informationerne om sundhed ca. hver 14. dag. Det er altså altid aktuelle informationer, der vises på skærmen.

De regionale og generelle sundhedsinformationer fylder max. 10 min. af indholdssløjfen. De er delt op i blokke af ca. 3-4 min. varighed, så eget lokalt indhold kan komme ind i mellem. Der er mulighed for at få vist en længere indholdssløjfe på ca. en times varighed, som der f.eks. vises på skadestuerne.

Hvis man ønsker det, kan der også blive vist aktuelle nyheder fra TV2 News Vision, der er en speciel kanal beregnet til infoskærme, hvor nyhedsklippene er tekstet, så de kan ses uden lyd.

Alt indhold på Info-Tv kan vises uden lyd. Der er baggrundsmusik, hvis man ønsker det.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Info-Tv udstyret består af en skærm (LED) og en "player", som er en pc med særlig software installeret, der afvikler indholdet på skærmen. Player/skærm kan indstilles til automatisk at tænde og slukke i din åbningstid. Vi bruger professionelle skærme, og playeren fylder ikke mere end en lille boks, som typisk monteres bag skærmen. For at hente indholdsopdateringer skal der være netadgang til playeren. 

Nem opdatering af Info-Tv

Info-TV er et webbaseret system, og du kan opdatere dit indhold fra enhver pc med internetadgang via en administrationside med eget login. Fra start er der forskellige skabeloner til rådighed, så du nemt og hurtigt kan opdatere med tekst, billeder og film. Derudover er der en rulletekst i bunden af skærmen, som er velegnet til små korte beskeder.  

Hjælp til indholdsdelen

Når du bestiller Info-Tv, hjælper en journalist med indholdsteksterne til dit Info-Tv. Du skal selv tage billeder, hvis du ønsker billeder fra dit eget lægehus/sygehus mv., men derudover har vi i regionen en del arkivbilleder og adgang til en billeddatabase. For at komme hurtigt i gang, og få indhold på skærmen, tilbyder regionen at hjælpe med at sætte tekst og billeder op fra start.

Undervisning og support

Regionen giver dig undervisning i, hvordan du opdaterer dit Info-Tv. Derudover er der gratis support på Info-Tv.

En bestilling på Info-Tv ligger på ca. 20.000 kr. Der er ikke abonnement eller hosting forbundet med løsningen, og der er tre års garanti på udstyret. 

Information om priser og tilbehør

Prisen på en Info-Tv løsning ligger på ca. 20.000 kr. ekskl. moms, afhængig af hvilken størrelse skærm du vælger. Prisen dækker over skærm, player, vægbeslag, scalalicens (softwaren som afspiller Info-Tv) samt montering ude hos dig. 

Montering kræver netstik og dobbeltstrømstik i nærheden af, hvor skærmen skal hænge.
Har du allerede en skærm, er det i de fleste tilfælde muligt at koble en player på.

Prisen for udstyr og licens er en engangsydelse, da Region Syddanmark betaler alle driftsudgifter i forbindelse med Info-Tv. Det vil sige, at I ikke skal betale f.eks. abonnement eller hosting.
Der er tre års garanti på udstyret - efter de tre år vil I selv skulle betale for eventuelle reparationer eller udskiftning af udstyr.

Journalister hjælper med indholdet

Ved tilmelding til Info-Tv er der inkluderet, at en journalist hjælper jer med jeres eget indhold, og I vil også modtage undervisning i at opdatere jeres Info-Tv.
Derudover er der gratis support på Info-Tv.

Info-Tv support

Casper Nielsen

It-konsulent og redaktør for Info-TV

Digital team - Koncern Kommunikation


29 20 14 44
APPFWU01V