Skip til primært indhold

Kurser og arrangementer

Du har som medicinstuderende, uddannelseslæge og præ plo'er i almen praksis mulighed for at deltage i forskellige kurser og arrangementer.

Aktuelle tilbud til dig 

2-ugers sommerferiepraktik for medicinstuderende i Region Syddanmark

2-ugers sommerferiepraktik for medicinstuderende i 2024 i Region Syddanmark
Overvejer du en karriere inden for almen medicin? Så kan det være, at 2-ugers sommerferiepraktik i en almen lægepraksis er noget for dig.

Rekruttering Almen Praksis tilbyder medicinstuderende, der som minimum har afsluttet deres bacheloruddannelse, en 2-ugers sommerferiepraktik i en almen lægepraksis i Sydvestjylland eller Sønderjylland. Sommerferiepraktikken foregår i perioden 24. juni 2024 til 16. august 2024 (uge 26-33), hvor man kan vælge to sammenhængende uger. Læs mere i annoncen nedenfor - hvor du også kan se de forskellige praktiksteder, praktikperioder, ansøgningskriterier og meget mere. 

Se annoncen for 2-ugers sommerferiepraktik for medicinstuderende

Send din ansøgning til Emilie Klokker på ek@rsyd.dk senest fredag den 5. april 2024. 

Temadag for introduktionslæger

Rekrutteringsteamet og Den Lægelige Videreuddannelse inviterer introduktionslæger i almen medicin til en temaeftermiddag med tid til socialt samvær onsdag den 17. april kl. 16.30 - 20.15 på Hotel Scandic i Kolding.

Der vil bl.a. være indlæg om: 

 • Det gode liv som praktiserende læge
 • Hvor ligger karrieremulighederne i Region Syddanmark 
 • Hvordan er det at være hoveduddannelseslæge i Region Syddanmark 
 • Sammensætning af forløb i de fire områder 
 • Kompetencer og logbog 
 • Ansøgning til hoveduddannelsen
 • Og meget mere... 

Tilmeld dig via mail til Emilie Klokker på ek@rsyd.dk senest fredag den 5. april 2024. 

Fejring af speciallæger i almen medicin 

Er du færdiguddannet speciallæge i almen medicin i perioden 1. maj 2023 til 1. maj 2024 inviterer Rekrutteringsteamet og Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) dig til fest torsdag den 2. maj 2024 kl. 18.30 på Comwell i Middelfart. Du kan læse mere om festen i invitationen.
Tilmeld dig via mail til Emilie Klokker på ek@rsyd.dk senest torsdag den 11. april 2024.  

Miniseminar: Medicinstuderende og KBU-læger 

Rekrutteringsteamet og PLO-Syddanmark inviterer medicinstuderende med bestået bachelor og KBU-læger til: Miniseminar. Kom og mød almen praktiserende læger og deltag i deres efteruddannelses- og udviklingsdag ´”Praksisdag Syd” fredag den 3. maj 2024 kl. 08:00 – 15:45 (20.00) på Trinity Hotel- og Konferencecenter i Fredericia.

 • Du deltager i dagens spændende sessioner på lige fod med praktiserende læger, personale og uddannelseslæger i almen medicin
 • Når sessionerne slutter, inviteres du til en god middag med mere info om det, at vælge almen medicin og det gode liv som praktiserende læge
 • Under middagen vil du møde unge læger, som har valgt hoveduddannelse i almen medicin og høre om deres valg og vej mod at blive praktiserende læge. Du vil også møde læger fra praksis, som du kan ”spørge om alt”. Aftenen slutter omkring kl. 20.00. 

Læs mere i programmet: Program til miniseminar for medicinstuderende og KBU-læger
Tilmeld dig via mail til Emilie Klokker på ek@rsyd.dk senest fredag den 12. april 2024 kl. 10.00.
Tilmelding sker efter først til mølle-princippet til de i alt 20 pladser. 

Stående tilbud 

 • Rekruttering Almen Praksis
  Rekrutteringsteamet holder løbende kurser, temadage og forskellige arrangementer for medicinstuderende, KBU-læger, introduktionslæger, fase 1, 2 og 3 og præ-PLO'er.
  Du er velkommen til at kontakte os på mail: ek@rsyd.dk hvis du løbende vil modtage mails om ovenstående tilbud. 
 • SydPOL 
  På vej mod praksiskøb? Der er mange forhold man skal være opmærksom på, inden man køber en praksis. SydPOL afholder personlige møder og større fælles møder med yngre læger, og her rådgiver de i forhold til praksiskøb. 
  Mentorordning for nynedsatte læger? Er du nynedsat læge, og har du brug for at sparre med en mere erfaren kollega omkring nogle af de mange udfordringer, der er ved at drive en praksis? Så har SydPOL et tilbud til dig i form af en mentorordning.
  Hvis du har spørgsmål til SydPOL´s tilbud kan du kontakte Team SydPOL´s leder Signe Skaarup Andreassen på telefon: 24520292 eller via mail: Signe.Skaarup.Andreassen@rsyd.dk
 • Kurser fra SydKIP
  Du kan finde interessante kurser i "Kurser og tilbud for almen praksis" fra SydKIP. Der kommer nyt katalog hvert halve år. Kurserne henvender sig primært til praktiserende læger, praksispersonale og uddannelseslæger.  
  Send en mail på sydkip@rsyd.dk hvis du ønsker at få Kursuskataloget på mail som PDF-fil, eller hvis du ønsker at få tilsendt et Kursuskatalog i fysisk form. 
 • Kurser fra Specialeuddannelsen i Almen medicin 
  Specialeuddannelsen i Almen medicin tilbyder generelle specialespecifikke teoretiske kurser i den almen medicinske uddannelse.
  Den Lægelige Videreuddannelse
 • Kurser fra PLO-Efteruddannelse 
  Er du uddannelseslæge i fase 3? PLO-Efteruddannelse tilbyder et modulkursus - Praksiskøb - Fra uddannelseslæge til leder. Hold øje med PLO-Efteruddannelses hjemmeside. 
APPFWU02V