Børn som pårørende
Børn og unge (0-18 år) er pårørende, når forældre eller søskende oplever alvorlig sygdom. Forældre og søskende tolkes bredt og inkluderer biologiske forældre, stedforældre og adoptivforældre og tilsvarende for søskende. I CEPI skaber vi viden om børnenes situation og viden om tiltag, der kan fremme trivsel og sund udvikling.
Forskningsprojektet ”Børneinddragelse i voksenpsykiatrien”
I dette projekt interviewer vi familier og børn, som har deltaget i familiesamtaler i psykiatrien. Formålet med projektet er at undersøge, hvordan tilbuddet opleves fra deres perspektiv? Projektet er støttet med en bevilling fra Helsefonden. Du kan finde mere information om projektet her: Children of Parents with Mental Illness: Improving Identification and Support in Adult Mental Health Services in Denmark — Syddansk Universitet (sdu.dk).
Forskningsprojektet ”Wellcom”
Formålet med dette projekt er at fremme sund psykisk udvikling hos små børn af mødre med psykisk lidelse, som bor i Region Syddanmark. Vi vil afprøve en intervention (VIPP-SD), som styrker barnets følelses- og adfærdsmæssige udvikling gennem samspillet med forældrene. Interventionen er baseret på video-feedback, og tager udgangspunkt i barnets adfærd og behov i forskellige dagligdags situationer med forælderen. Projektet er støttet med en bevilling fra Trygfonden og ledes af psykolog og lektor Kirstine Agnete Davidsen, der er ansat i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Odense og på Institut for Psykologi, SDU.