Overvejer du at blive vikar?
Her finder du oplysning om de faggrupper, der er tilknyttet Vagtordningen
At arbejde som vikar kræver en særlig grad af fleksibilitet og tilpasning. Som vikar er du ikke en fast del af en afdeling på sygehusene i Syddanmark, og din arbejdsdag kan variere meget. Antallet af ledige vagter kan svinge fra uge til uge, så vi kan ikke love dig et fast antal timer.
Det er vigtigt, at du som vikar i Vagtordningen er fleksibel og parat til at tilpasse dig. Som vikar bestemmer du selv, hvor meget du vil arbejde, og hvornår du vil holde fri. Du kan arbejde alt fra få timer om måneden til flere vagter, afhængigt af hvor mange der udbydes fra afdelingerne. Dog forventer vi, at du mindst tager én vagt hver anden måned. Vi forventer også, at du holder din kalender opdateret med rådighed, ferie og andre aktiviteter, som f.eks. arbejde ved anden arbejdsgiver. Hvis du har stillet dig til rådighed, forventer vi, at du tager de vagter, du tildeles. Du har mulighed for selv at byde ind på vagter eller oprette en områdeprofil, der matcher de områder, du ønsker vagter i.
Hvis du overvejer at blive vikar, men er i tvivl, kan du altid ringe til vores rekrutteringsafdeling på tlf. 66 13 99 18 for en snak om mulighederne. De kan kontaktes alle hverdage mellem kl. 07 og 15.
Bliv en del af Vagtordningen i Region SyddanmarkInformation til nye vikarer
- Minimum 1 vagt hver anden måned.
- Står du til rådighed og bliver forhindret i at tage en vagt, skal du ringe til os.
- Du kan skrive dig til og fra vagter 4 timer før vagtstart, hvis du ikke er booket.
- Du har mulighed for at skrive noter i kalenderen med særlige ønsker til arbejdssteder/arbejdstider.
- Du siger fra, hvis du ikke mener du har de rette kompetencer til vagten.
- Hvis du har meldt dig til rådighed, forventer vi at du tager de vagter du tildeles.
Der er fem obligatoriske kurser i Plan2Learn; hjertestop niveau 2, brand, hygiejne, informationssikkerhed og EPJ. Du finder link til kurserne her.
Al personale med patientkontakt skal bære et synligt ID-kort på arbejdspladsen.
OUH - Odense og Svendborg
Du skal have et ID-kort udleveret af OUH. Hvis du ikke allerede har et ID-kort, skal det laves hos Bygning og Drift Service.
I Odense ligger Bygning & Drift Service på Solfadsvej 35, indgang 207, 5000 Odense C.
Åbningstider Odense:
Mandag-torsdag 7:30-14:00
I Svendborg ligger Bygning & Drift Service på Baagøes Allé 15, bygning 16, 1. sal.
Åbningstider Svendborg:
Mandag-fredag 9:30-12:30
For at kunne benytte sig af fotostanderen, skal du have været logget på en computer med dit brugernavn og adgangskode. Der skal være gået minimum 2 timer fra første login før det virker. Har du ikke mulighed for at logge på en computer, kan du alternativ ringe til os og taste 3 for administration, og få midlertidigt password.
Dit ID-kort skal afleveres på OUH den dag du stopper hos Vagtordningen.
Hvis du mister dit ID-kort skal du kontakte os.
Sygehus Lillebælt
Du får udleveret ID-kort på den afdeling du vikarierer på. Efter endt vagt, skal ID-kortet afleveres igen.
Sygehus Sønderjylland
Det er afdelingens ansvar at du får et ID-kort som vikar.
Aabenraa:
Du får udleveret dit ID-kort i Informationen, som er døgnåben.
Sønderborg:
Du får udleveret dit ID-kort i Informationen, som er åbent mandag-fredag fra kl. 7.00-18.00. Uden for dette tidsrum, får du dit ID-kort på afdelingen du er booket til
Esbjerg & Grindsted Sygehus
Det er afdelingens ansvar at du får et ID-kort som vikar. Du får udleveret dit ID-kort på den afdeling du er booket til.
Hvis du er booket til en vagt og bliver syg, skal du hurtigst muligt give Vagtordningen besked telefonisk på 66 13 99 18 og oplyse:
- Navn.
- Vikar- og CPR-nummer.
- Afdelingen og sygehus, du skulle have taget en vagt på.
Vi indhenter børneattest og straffeattest ved vagter i psykiatrien. Disse bliver sendt til din E-Boks og skal godkendes.
Vikarer, som skal have vagter i psykiatrien, skal være opmærksomme på at indholdet i den indhentede straffeattest i forbindelse med ansættelse i Vagtordningen, vil blive delt med Psykiatrisygehuset. Dette skyldes den retningslinje om indhentelse af straffeattester, som gælder for psykiatrien.