Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilSundhedpilPatientrettighederpilPatientrettigheder i forbindelse med strejke 2021

Patientrettigheder i forbindelse med strejke 2021

Efter 10 ugers strejke blandt sygeplejerskerne har et flertal i Folketinget valgt at gribe ind og slutte strejken fra lørdag den 28. august.

Indgrebet betyder, at Region Syddanmark fra uge 35 ikke længere udsætter behandlinger og undersøgelser på sygehusene på baggrund af strejken.

Den store strejkepukkel betyder imidlertid, at de syddanske borgere i en periode vil opleve længere ventetider på undersøgelser og behandling.

Regionens sms-påmindelser om aftaler og kontroller på sygehusene, som borgerne modtager via NemSMS, vil også blive genaktiveret igen.

Hvad betyder strejkens afslutning for patienter?

Patienter, der har en aftale på et af regionens sygehuse, skal møde op til aftalt tid, med mindre de har taget imod et andet tilbud på et privathospital.

Patienter, der har fået udskudt deres aftaler, og samtidig er berettiget til undersøgelser eller behandling på privathospitaler, kan fortsat benytte den rettighed. Disse patienter får direkte besked om deres rettigheder i deres digitale postkasse eller pr. brev. 

En konsekvens af den nu afsluttede strejke er, at der desværre fortsat er lang ventetid på at få hjælp til at blive behandlet på et privathospital. Nogle patienter vil have mulighed for selv at finde et tilbud. De øvrige patienter vil blive hjulpet så hurtigt som muligt.

Udredning på privathospital for nyhenviste patienter 

Hvis du venter på at blive udredt/undersøgt, har du mulighed for selv at finde et privathospital, som kan undersøge dig på regionens regning. Muligheden gælder dog kun patienter, der er nyhenviste til udredning, og du skal bruge det brev, du modtager fra sygehuset for at kunne benytte tilbuddet.

Du skal selv gøre følgende:

  1. Besøg hjemmesiden www.sygehusvalg.dk hvor du kan se, om der er privathospitaler, der kan undersøge dig. Vi opfordrer dig til at vælge et privathospital i nærheden af, hvor du bor.
  2. Hvis du kan finde et privathospital, der kan undersøge dig, kontakter du selv privathospitalet direkte ved at ringe på det telefonnummer, der fremgår af www.sygehusvalg.dk Privathospitalet vil herefter finde ud af, om det har mulighed for at undersøge dig.
  3. HUSK at medbringe dit brev fra sygehuset, hvis du bliver undersøgt på privathospital.
  4. Hvis du ikke kan finde den undersøgelse, som du er henvist til, eller hvis der ikke er et privathospital, som tilbyder undersøgelsen, skal du kontakte Regional Visitation via formular på hjemmesiden www.rsyd.dk/kontaktvisitation
     

Hvem kan svare på spørgsmål om patientrettigheder?

Du kan finde oplysninger om dine muligheder og rettigheder som patient på siden ”Patientrettigheder”

Har du brug for yderligere information, kan du henvende dig til Patientkontoret.

Du finder Patientkontorets kontaktinformationer her

 


Siden er sidst opdateret 31-08-2021
Sundhed

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring