Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

SARA-projektet

SARA – et Interreg 5A projekt om FNs Verdensmål


SARA skal styrke det grænseoverskridende samarbejde om FN’s verdensmål ved at dele erfaringer, gensidig lære og udveksle viden, som kan understøtte og kvalificere partnernes og netværkspartnernes implementering af FN´s verdensmål i strategiarbejde.

 

Billede af SARA-projektets logo med FNs verdensmålshjul

 

SARA projektets logo afspejler projektets arbejde med FNs Verdensmål

 

Region Syddanmark er partner i projektet sammen med UdviklingsRåd Sønderjylland, TREFOR, Wirtschaftsförderungsgesellschaft des Kreises Rendsburg-Eckernförde GmbH & Co. KG, Kreis Schleswig-Flensburg og KielRegion GmbH. Derudover deltager 11 andre danske og tyske aktører, bl.a. delstaten Slesvig-Holsten, Kreis Nordfriesland, SDU, Haderslev Erhvervsråd, Sønderborg Vækstråd, Tønder Erhvervsråd, Business Aabenraa og Region Sjælland, som netværkspartnere i projektet.


Partnerne vil invitere andre kommuner og det private erhvervsliv til at samarbejde om viden og kompetenceopbygning om FN’s verdensmål ved bl.a. at holde workshops og dele erfaringer om, hvordan man opstiller mål, indsamler data og bruger indikatorer til at måle fremskridt.


Region Syddanmark er lead partner for projektet, der løber over to år. Projektet har et samlet budget på godt en mio.  EUR. Interreg 5A støtter projektet med et tilskud på ca. 650.000 EUR fra den Europæiske Fond for Regionaludvikling.


Læs mere om SARA-projektet på hjemmesiden https://www.sara-interreg.eu/


Ny inspiration fra et OECD projekt om FNs Verdensmål på SARA-workshop

 

OECD-projektet ”A Territorial Approach to the Sustainable Development Goals” har til formål at belyse arbejdet med FN’s verdensmål i byer og regioner i forskellige dele af verden. OECD tager udgangspunkt i, at det er vanskeligt at løfte verdensmålsudfordringer uden at inddrage byer og regioner.


Region Syddanmark har deltaget I projektet sammen med regionerne Flandern i Belgien, Viken i Norge og Cordoba i Argentina, samt Bonn i Tyskland, Kitakyushu i Japan – og flere andre.


OECD har udviklet et onlineværktøj til at vurdere, hvor langt de enkelte regioner og byer er i at opfylde verdensmålene. Ved det første møde for offentlige aktører i SARA-projektet præsenterede Region Syddanmark dette værktøj som inspiration for det kommende arbejde.

 

Billede af OECDs online værktøj til vurdering af hvor langt regioner og byer er kommet i at opfylde FNs verdensmål

 

Billedet viser OECDs online værktøj til vurdering af hvor langt regioner og byer er kommet i at opfylde FNs verdensmål.

 

OECD har udarbejdet en rapport for hver af de deltagende regioner og byer med analyser og anbefalinger til, hvordan man kan arbejde med FN’s verdensmål i netop disse byer og regioner. Rapporterne beskriver, hvordan hver enkelt region eller by arbejder med at måle indsatsen mod bæredygtighed.

 

Billede af rapport om Region Syddanmarks arbejde med FNs Verdensmål

Billedet viser forsiden af den rapport, som OECD har udarbejdet om Region Syddanmarks opfyldelse af FNs verdensmål.

 

 

Rapporten om Syddanmarks arbejde med FNs Verdensmål kan læses her.

 

interreg 5a logo

 


Siden er sidst opdateret 17-05-2021
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring