Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Invitation til vækst i alle brancher

I Syddansk Vækstforums nye handlings- og investeringsplan for de næste to år er der lagt op til yderligere styrkelse af indsatser til gavn for virksomheder i alle brancher.

- Der har nok været en opfattelse af, at Syddansk Vækstforums indsatser kun er målrettet virksomheder inden for regionens fire prioriterede forretningsområder. Men, sådan hænger det altså ikke sammen. Og I den nye handlingsplan lægger Vækstforum op til en yderligere prioritering af tilbud, som kan benyttes af virksomheder inden for alle brancher.

Det slog koncerndirektør Jørgen Bjelskou, Regional Udvikling i Region Syddanmark, godt og grundigt fast på et møde 23. februar i Spinderihallerne i Vejle om Syddansk Vækstforums nye handlingsplan for 2018-19. Mødet havde samlet godt 70 interesserede fra hele Syddanmark.

 

 

 

Tilbud til alle brancher

Jørgen Bjelskou forklarede, at virksomheder kan benytte sig af Vækstforums indsatser inden for automatisering, digitalisering, kvalificeret arbejdskraft og design, uanset hvilken branche de tilhører.

- Man behøver altså ikke befinde sig inden for en af regionens fire styrkepositioner; bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, oplevelseserhverv eller den senest tilkomne; robotteknologi, for at være med i vækst-initiativerne.

Robotteknologi styrkes

Robotteknologien har i en årrække været højt prioriteret i Syddanmark. I den nye handlingsplan er robotteknologi et af de forretningsområder, som skal være med til at bære væksten i Syddanmark. Lige nu vækster robotbranchen med 500-600 nye stillinger om året, og de høje vækstrater udfordres især af et stigende behov for kvalificeret arbejdskraft. Derfor vil Vækstforum bl.a. prioritere uddannelse og efteruddannelse til robotbranchen.

Fokus på produktion

Jørgen Bjelskou benyttede også lejligheden til at slå fast, at Vækstforums indsatser også understøtter væksten i produktionsvirksomheder.

- Når vi taler om indsatsen inden for kvalificeret arbejdskraft, handler det jo netop om at opkvalificere arbejdsstyrken, og her er der bl.a. fokus på de behov, som produktionsvirksomhederne har. Også indsatserne inden for automatisering og digitalisering gavner produktionsvirksomhederne, sagde Jørgen Bjelskou.

Initiativ på fødevareområdet

Endelig har handlings- og investeringsplanen også et øget fokus på forenkling og samordning af indsatser, så det bliver lettere for virksomhederne at finde frem til det rette tilbud.

- Vi investerer i en syddansk fødevarehub, som kobles til en samlet national klyngestruktur. På den måde får de syddanske fødevarevirksomheder en regional indgang, som har fokus på deres særlige behov, forklarede koncerndirektøren.

Fra plan til vækst

Dorthe Kusk og Anna Marie Rasmussen, afdelingschefer i Regional Udvikling, dykkede dybere ned i planen. Og tre projekter delte ud af deres erfaringer med, hvordan handlingsplanen kan omsættes til vækst. Det var projekterne ”Center for Industriel Elektronik” v. Henrik Bjerregaard, CLEAN, AutomationsBoost v. Kasper Aagaard, Væksthus Syddanmark, og Medstrøm v. Majbritt Chambers, Spinderihallerne.

Du kan finde Handlings- og Investeringsplan 2018-2019 her:  

https://vaekstforum.regionsyddanmark.dk/wm506059

Indsatser og tidsfrister her: https://vaekstforum.regionsyddanmark.dk/wm454990

Har du spørgsmål:

Kontakt udviklingskonsulent Rune Christoffer Olesen, rco@rsyd.dk, tlf. 2029 4352

Visuelt referat af dialogmøde om Handlings- og investeringsplan

Hovedpunkterne fra mødet blev foreviget i klar streg på et flere meter langt stykke papir.

 


Siden er sidst opdateret 21-06-2019
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring