Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Et finansielt skub til yderområderne

Når Vækstforum arbejder med vækst i yderområderne, bygges der på lokale styrker med stort vækstpotentiale.

I 2017 har Vækstforum støttet tre projekter med særligt fokus på virksomheder i yderområder. To af projekterne, ”Erhverv i gadeplan” og ”Co-Create”, er rettet specifikt mod virksomheder på Ærø, Langeland og Svendborg Kommune. Det tredje projekt, ”Center for Industriel Elektronik”, har særlig relevans for virksomheder i Sønderborgområdet. Du kan se mere om de tre projekter på Syddansk Vækstforums hjemmeside.

Pilotpulje til erhvervsudvikling i yderområder

Vækstforum har siden 2007 årligt afsat en særlig pulje på 3,3 mio. kr. til projektudvikling i regionens yderområder. Midlerne kan søges til forundersøgelser, projektudvikling og udvikling af samarbejder mellem aktører. Forprojekter skal bidrage til at udvikle større, strategiske indsatser. I 2017 har Ærøs E-Ferry, fødevareproduktion på Ærø og Langeland samt kulinarisk turisme på Sydfyn fået i alt 1,3 millioner regionale støttekroner fra pilotpuljen

De tre indsatser, det drejer sig om, skal være med til at skubbe til en positiv udvikling på Ærø, Langeland og Sydfyn. Konkret drejer det sig om disse projekter:

Udvikling af markedet og regionale kompetencer for eldrevne skibe

Parterne bag demonstrationsprojektet ”E-Ferry” har i flere år arbejdet for, at lokale maritime virksomheder på Ærø kan være med til at udvikle et marked for eldrevne færger.

Vækstforum giver midler til, at færgeprojektet kan dele sin store viden om e-færger med resten af Danmark. Det skal gerne skabe efterspørgsel på danskproducerede el-færger og give nye grønne produktions- og vidensarbejdspladser på Ærø og i Syddanmark.

Færge-projektet har modtaget 120 mio. kr. fra EU Horizon 2020-puljen til at bygge en ny færge drevet på el i stedet for diesel.

Projekter med smag for turister

Projekterne ”Kulinarisk turisme Sydfyn” og ”Lokal profilering på basis af fødevareproduktion på Ærø og Langeland” har også modtaget midler.

De to projekter skal dels undersøge, hvad Sydfyn har at byde på, når man vil lokke turister til med en kombination af fødevarer og oplevelser, og dels undersøge, om der er potentiale i produktion og afsætning af fødevarer på Ærø og Langeland. Er det tilfældet, kan projektet medvirke til udvikling af den lokale fødevareproduktion. Fødevarerne kan anvendes til at tiltrække flere turister og skabe en større turismeindtjening. De to projekter koordineres.

Løbende ansøgningsfrist

Vækstforum har netop indstillet til regionsrådet, at der også i 2018 bevilges 3,3 mio. kr. af de regionale erhvervsudviklingsmidler til projektudvikling i yderområderne. Der er løbende ansøgningsfrist til projektudviklingsmidlerne, som kan søges af regionens yderområdekommuner og/eller offentlige aktører hjemmehørende her. Yderområdekommunerne er: Ærø, Langeland, Svendborg, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.

Har du spørgsmål?

Kontakt udviklingskonsulent Olav Sønderskov, olav.soenderskov@rsyd.dk, 29 20 10 88

 


Siden er sidst opdateret 18-12-2017
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring