Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Hvem kan hjælpe virksomheder med at spare på energien?

Syddansk Vækstforum efterlyser projekter, som kan hjælpe små og mellemstore virksomheder i alle brancher med at spare på materialer og energi, så de kan blive mere konkurrencedygtige.

Mange små og mellemstore virksomheder i Syddanmark kunne overhale deres konkurrenter ved at producere nye, grønne produkter, spare på ressourcer som materialer og energi - og ved at blive mere digitale. Det gælder ikke mindst inden for logistik- og transportbranchen, som ligger i benhård konkurrence med udenlandske konkurrenter. Når det alligevel ikke sker, skyldes det ofte, at nye initiativer drukner i hverdagens daglige gøremål.

Derfor har Syddansk Vækstforum netop sat 20 mio. kroner af til at give syddanske virksomheder en håndsrækning. Vækstforum efterlyser nu projekter og operatører, som kan byde ind på at løse opgaven. En operatør kan fx være en klyngeorganisation, et regionalt væksthus eller en erhvervsorganisation.

Opgaven for operatøren

Opgaven for operatøren lyder overordnet på at finde frem til små og mellemstore virksomheder eller netværk, som har potentiale til at blive mere ressourceeffektive. Disse virksomheder eller netværk skal udarbejde en grøn forretningsplan i samarbejde med en rådgiver. Planen skal anvise, hvordan virksomheden bliver mere ressourceeffektiv.

Det er vigtigt, at man som operatør er god til at rekruttere virksomheder og til at få virksomhederne til at gennemføre de ressourcebesparelser og digitaliseringer, der står i forretningsplanen.

Finansiering

Vækstforum har sat 20 mio. kr. af til indsatsen; 16 mio. kr. fra EU’s regionalfond og fire mio. fra de regionale erhvervsudviklingsmidler.

Støtten fra regionalfonden kan maksimalt udgøre 50 procent af et projekts samlede støtteberettigede udgifter. Den resterende del af finansieringen skal skaffes fra fx deltagende virksomheder, operatøren, kommuner, vidensinstitutioner eller andre interesserede organisationer og institutioner.

Vigtige datoer

Der afholdes informationsmøde for potentielle ansøgere 2. november 2017 fra 14.00 – 15.30 i regionshuset, Region Syddanmark, Damhaven 12, 7100 Vejle. Tilmelding til informationsmøde skal ske senest 31. oktober 2017 til Karen Hauge på mail: karen.hauge@rsyd.dk

Fristen for indsendelse af ansøgninger er 4. december 2017.  

Har du spørgsmål?

Alle potentielle ansøgere opfordres til at kontakte vækstforumsekretariatet for råd og vejledning så tidligt i forløbet som muligt.

For yderligere information om indsatsens faglige indhold, effektkæden og ansøgningsprocessen kontakt teamkoordinator Vita Jokumsen, tlf. 29 20 12 47, mail: vita.jokumsen@rsyd.dk

For yderligere information om indsatsens kriterier og krav, regionalfondens prioritet 3, finansiering og statsstøtte kontakt fondskonsulent René Poulsen, tlf. 29 20 10 45, mail: rene.poulsen@rsyd.dk

Her kan du læse hele ansøgningsmaterialet.


Siden er sidst opdateret 30-10-2017
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring