Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Interreg Europe

Interreg Europe, der dækker alle EU-lande, støtter regional udvikling gennem projekter, der deler viden og læring mellem myndigheder, organisationer og virksomheder. Region Syddanmark deltager i to Interreg Europe-projekter om iværksætteri (iEER) og klyngeudvikling (ClusteriX 2.0).

 

iEER – Boosting innovative Entrepreneurial Ecosystems in Regions for Young Entrepreneurs.

iEER er en videreførelse af Region Syddanmarks deltagelse i EER-initiativet, European Entrepreneurial Region. Region Syddanmark deltager i projektet for at styrke iværksætteri i yderområder/periferi og lære, hvordan andre regioner tackler denne udfordring. Derudover er Region Syddanmark leder af gruppen om ”Iværksætteri i en Smart Specialiseringsstrategi”, hvor Region Syddanmark bl.a. skal bidrage med erfaringer fra Scale-up Denmark, som implementeres i regionen i projektets løbetid. Helsinki-Uusimaa-regionen er Lead Partner og udover Region Syddanmark deltager partnere fra Nordirland, Irland, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Rumænien, Polen og Finland.

Region Syddanmark er partner i projektet for at styrke iværksætteri i yderområder/periferi. Desuden bidrager Region Syddanmark som tematisk leder med erfaringer med iværksætteri i en smart specialiseringsstrategi, bl.a. med ScaleUp Denmark, som implementeres i regionen fra efteråret 2016. Projektet løber over i alt 4 år.

iEER havde Kick-off møde i Bruxelles i juni 2016 med over 100 deltagere fra hele Europa. EU-Kommissæren for det Indre Marked, Industri og Iværksætteri, Elżbieta Bieńkowska åbnede konferencen sammen med formanden for Regionsudvalget, Markku Markkula  og politiske repræsentanter fra partnerregionerne, heriblandt Karsten Uno Petersen, formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

iEER havde Kick-off møde i Bruxelles i juni 2016 med over 100 deltagere fra hele Europa. EU-Kommissæren for det Indre Marked, Industri og Iværksætteri, Elżbieta Bieńkowska åbnede konferencen sammen med formanden for Regionsudvalget, Markku Markkula  og politiske repræsentanter fra partnerregionerne, heriblandt Karsten Uno Petersen, formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Yderligere oplysninger:

http://www.interregeurope.eu/ieer/

Helle Knudsen , tel. +45 2920 1905, Helle.Knudsen@rsyd.dk

 

CLUSTERIX 2.0 – New Models of Innovations for Strategic Cluster Partnerships

Region Syddanmark er partner i et INTERREG Europe-projekt om klyngeudvikling, ”ClusteriX 2.0”. Regionen deltog i det tidligere ClusteriX-projekt sammen med stærke klyngeregioner som Niederösterreich og Rhône-Alpes om bl.a. økosystemanalyser og kompetenceudvikling.

Det nye projekt har til formål at fremme aktiviteter mellem klynger af virksomheder og universiteter. Netværk, klynger og åben innovation skal styrkes for at kunne samarbejde i nye industrielle værdikæder på tværs af klynger og regioner, så klyngerne har muligheder for at udvikle nye produkter og løsninger til et globalt marked.

Region Syddanmark bidrager bl.a. med en workshop om strategisk brug af design i klynger. Niederösterreich/ecoplus er lead partner og de øvrige partnere er fra Flandern, Sverige, Frankrig, Polen, Tjekkiet, Rumænien og Italien. Projektet varer i alt 5 år.

Clusterix 2.0 Interreg Europe Logo

Yderligere oplysninger:

http://www.interregeurope.eu/clusterix2/

Olav Sønderskov, tel. +45 2920 1088, Olav.Soenderskov@rsyd.dk

Helle Knudsen, tel. +45 2920 1905, Helle.Knudsen@rsyd.dk

 


Siden er sidst opdateret 16-03-2018.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |