Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilRegional UdviklingpilSyddansk Vækstforum - Historisk arkivpilNyhedsbrevpilVækstforums nyhedsbrev 2015pilSyddansk Vækstforum giver 66,5 mio. kr. til at styrke designanvendelse og kreative iværksættere

Syddansk Vækstforum giver 66,5 mio. kr. til at styrke designanvendelse og kreative iværksættere

Design og kreative erhverv er et af Vækstforums prioriterede forretningsområder.  Undersøgelser viser, at virksomheder, der anvender design, har en betydeligt højere værditilvækst. Siden 2010 er der sket en betydelig stigning i antallet af syddanske virksomheder, der anvender design og kreative kompetencer.  

Flere syddanske virksomheder skal bruge design
Til at styrke designanvendelsen yderligere i regionens virksomheder, har Vækstforum støttet Design2innovate (D2I) i Kolding, der blev etableret i 2011. Siden da har flere end 500 virksomheder på tværs af brancher deltaget i tilbud og aktiviteter i Design2innovate. Formålet med aktiviteterne er at udvikle virksomheden og skabe forretningsmæssig vækst gennem brug af design som innovationsmetode.

Syddansk Vækstforum har nu besluttet at afsætte 42,5 mio. kr. til at støtte 5 nye projekter, der skal styrke klyngeopbygningen på designområdet, tilbyde innovationsforløb og kompetenceudvikling i designmetoder, støtte at virksomheder får udarbejdet en målrettet vækstplan og sikre, at designstuderende får iværksætterkompetencer.

Med de nye aktiviteter kan endnu flere syddanske virksomheder få hjælp til at indarbejde designkompetencer i deres virksomhed for at udvikle deres forretning.

Læs mere om D2i - Design to Innovate på: www.d2i.dk

Mere vækst hos de kreative iværksættere
Siden 2009 har Syddansk Vækstforum samtidig arbejdet målrettet med at styrke forretningsbetingelserne for de kreative erhverv, blandt andet ved at støtte projekterne Fremtidsfabrikken på Sydfyn og Designandelen i Vejle.  Det har givet så gode resultater, at Syddansk Vækstforum nu har besluttet at afsætte 24 mio. kr. til at  videreudvikle indsatsen.  En evaluering af Fremtidsfabrikken viser fx, at næsten tre ud af fire deltagere forventer øget omsætning på baggrund af deres deltagelse i Boost Sydfyn forløbet. Konkret har indsatsen bidraget til at skabe 20 nye jobs og 12,4 mio. kr. i øget omsætning for de deltagende iværksættere.

Den fremadrettede indsats samler og bygger videre på de to tidligere støttede initiativer, og det nye projekt skal skabe øget iværksætteri og vækst inden for kreative erhverv i Region Syddanmark ved at fremme en forretnings- og vækstorienteret kultur i kreative virksomheder. Projektet er et tværgående samarbejde mellem partnere i Trekantområdet og på Sydfyn, som hver især har erfaringer med at fremme iværksætteri og vækst inden for de kreative erhverv.

Læs mere om Fremtidsfabrikken på: www.fremtidsfabrikken.com og om Designandelen på: www.designandelen.dk


Siden er sidst opdateret 07-04-2015
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring