Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2014pilAugust 2014pilI H.C. Andersens hjulspor rundt på Fyn og i Slesvig
Colourbox H.C. Andersen 450px

Med det nye projekt føres turisten ud i det fynske og slesvigske landskab til herregårde, slotte og steder, der relaterer sig til eventyrdigteren H.C. Andersens liv og værk. Foto: Colourbox
I H.C. Andersens hjulspor rundt på Fyn og i Slesvig

27-08-2014 | Af Jens Kurt Jørgensen

Snart kan du følge i H.C. Andersens spor rundt på slotte, herregårde og steder over hele Fyn og det tyske hertugdømme Slesvig, som prægede eventyrdigterens liv og værk.

En større del af kulturpuljemidlerne fra Region Syddanmark skal bruges til udbredelse af H.C. Andersen aktiviteter og styrkelse af turismeindsatsen rettet mod både internationale og danske turister.

Arrangører bag er både nationale, regionale og lokale turistorganisationer og aktører samt H.C. Andersens fonde.

Der var således kontant støtte fra regionens kulturpuljemidler til projektet ”I H.C. Andersens Hjulspor på Fyn”, ansøgt af Syddansk Universitet, Odense – og projektet ”H.C. Andersen i hertugdømmet Slesvig”, som var ansøgt af Kulturregion Sønderjylland-Slesvig.

Det fremgik, da regionsrådet mandag behandlede ni ansøgninger fra forskellige foreninger, fonde, kulturregioner og kommuner.

Skal skabe synlighed

- Det handler om at skabe synlighed og attraktivitet, og samtidig at øge de internationale samarbejdspartneres kendskab til Syddanmark som et attraktivt område for kulturaktørerne. Dermed vil aktiviteterne have mulighed for stort besøgstal, forklarer formanden for Udvalget for Regional Udvikling, Stephanie Lose (V).

Projektet ”I H.C. Andersens Hjulspor på Fyn” støttes fra Region Syddanmarks Kulturpulje med 570.000 kr., mens ”H.C. Andersen i hertugdømmet Slesvig” støttes med 550.000 kr.

Projektet på Fyn lægger sig i forlængelse af den allerede etablerede guide-aktivitet i ”H.C. Andersens fodspor i Odense”, som regionen tidligere har støttet oprettelsen af. Med det nye projekt, der udnytter historisk og litterær viden i moderne fortællerformer, føres turisten imidlertid ud i det fynske landskab til herregårde, slotte og steder, der relaterer sig til eventyrdigterens liv og værk. 

Venter flere turister

Projektet er rettet mod både internationale og danske turister, og arrangører er både nationale, regionale og lokale turistorganisationer og aktører samt H.C. Andersens fonde.

Stephanie Lose forventer da også en markant vækst i turismen.

- Projektet taler direkte ind i Fyns fire H’er – nemlig H.C. Andersen, Havet, Haven og Historien. Og eventyrdigteren er samtidig kendt kloden over, så der er mange kontakter at bruge, og dermed god mulighed for at tiltrække international fokus til projektet, forklarer Stephanie Lose.

Rejste ivrigt rundt

Samme baggrund er der for projektet i Slesvig.

- Digteren rejste ivrigt rundt i Sønderjylland og Slesvig for at besøge sine venner, hvoraf mange tilhørte datidens spidser og boede på slotte og herregårde. Når han kom på besøg, er der sikkert blevet arrangeret både middage og underholdning i såkaldte saloner, forklarer Stephanie Lose.

- Projektet vil skabe stor synlighed om både H.C. Andersen, Slesvig og Region Syddanmark, og er dermed også et godt eksempel på et grænseoverskridende samarbejde regionerne imellem, slutter Stephanie Lose.


Siden er sidst opdateret 29-08-2014
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring