Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Statsminister og sundhedsminister på besøg

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) besøgte OUH mandag den 18. august.
Ministerbesøg på OUH

18-08-2014 | Af Mira Borggreen

Mandag den 18. august besøgte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) Odense Universitetshospital (OUH). Under besøget blev de to ministre blandt andet klogere på det arbejde, der foregår i Dedikeret Medicinsk Udredningscenter.

Klokken 11.30 i dag ankom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) til Odense Universitetshospital for at se nærmere på, hvordan OUH’s Dedikeret Medicinsk Udredningscenter arbejder med at udrede patienter hurtigt og effektivt.

- Vi har i dag set, hvordan Dedikeret Medicinsk Udredningscenter på Odense Universitetshospital arbejder med patienterne, så de hurtigt kan få vished om, hvad de fejler – og hvis det handler om kræft, kan de hurtigt komme i behandling. Det handler om, at de praktiserende læger skal blive bedre til at opdage kræft og sende patienterne videre i den rigtige retning. Vi skal have fat i patienterne så tidligt i forløbet som muligt. Det center vi har set på i dag, bidrager lige netop til det. Jo hurtigere, jo bedre, det er overskriften for vores arbejde, når det handler om kræft, sagde statsminister Helle-Thorning-Schmidt (S) på det efterfølgende door step pressemøde.

I september 2013 indførte regeringen en national udredningsgaranti, der skal sikre patienter udredning inden for en måned. Og i Region Syddanmark tilbyder regionens sygehuse faktisk en bedre udredningsgaranti, end loven kræver.

- Vi er rigtig glade for dagens besøg. Hurtig udredning af patienter er en topprioritet hos os. I Region Syddanmark er vi endda gået skridtet videre i forhold til den lovgivning om ret til udredning på en måned, der blev indført sidste år. Regionen har fastsat regionale målsætninger, som betyder, at kan tilbyde vores patienter udredning allerede inden for 14 dage, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V).

Hurtig udredning af patienter

Under besøget fik de to ministre en introduktion til arbejdet og de flotte resultater, OUH kan fremvise fra Dedikeret Medicinsk Udredningscenter.

Centeret blev oprettet i starten af 2011 for at tage hånd om de patienter, der på grund af uklare symptomer falder uden for de eksisterende kræftpakker og er svære at henvise direkte til de rigtige specialafdelinger. Konsekvensen var dengang lange udredningstider og dårlige overlevelsesmuligheder.

Det målrettede arbejde på centeret de seneste tre år har betydet en klar forbedring for patienterne.

- Før 2011 tog udredningen af denne type patienter i gennemsnit 14 uger. Dedikeret Medicinsk Udredningscenter på OUH har reduceret udredningstiden til ca. 14 dage for patienter med ikke-lokaliserede tumorer, og tre uger for patienter med mistanke om alvorlig sygdom, siger administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund.

Kræftforskning og behandling
Under deres besøg, blev de to ministre udover introduktionen til Dedikeret Medicinsk Udredningscenter også præsenteret for OUH’s Eliteforskningscenter AgeCare, der arbejder med forskning i kræft hos ældre, samt sygehusets arbejde med nuklearmedicin. OUH udfører i dag avancerede scanninger hos patienter, hvor man har mistanke om kræft. Derudover er nuklearmedicinsk afdeling på OUH også i front, når det kommer til isotop - det vil sige radioaktiv - behandling af kræft.

De to ministre blev vist rundt på OUH af administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund og direktør Kim Brixen. I besøget deltog regionsrådsformand Carl Holst (V), 1. næstformand Poul-Erik Svendsen (S) og 2. næstformand Thies Mathiasen (DF).


Siden er sidst opdateret 18-08-2014
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring