Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2014pilAugust 2014pilRegion Syddanmark og headspace Danmark åbner center i Esbjerg
Carl Holst_silhouet_450

Bestyrelsesformanden for Det Sociale Netværk, tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussens (i baggrunden) holdt tale sammen med blandt andet regionsrådsformand Carl Holst (V) (i forgrunden) ved åbningen af et nyt headspace-center i Esbjerg. (Foto: Kristoffer Voigt)
Region Syddanmark og headspace Danmark åbner center i Esbjerg

15-08-2014 | Af Mira Borggreen

Et nyt center for sårbare unge åbnede fredag i Esbjerg. headspace Esbjerg er Danmarks syvende headspace center, men det første med et særligt fokus på unge og uddannelse. En særlig joblæringsordning skal få de unge tilbage på sporet.

En lang række repræsentanter og omkring 100 gæster var fredag samlet på Kirkegade 15 til åbningen af et helt nyt headspace center i Esbjerg. Centeret er Danmarks syvende, og det er henvendt til unge med et behov for hjælp og nogen at tale med om deres problemer. Det er Region Syddanmark, Esbjerg Kommune og Det Sociale Netværk, der har indgået en aftale om det fremtidige samarbejde.

Til indvielsen talte regionsrådsformand Carl Holst (V) om sine forventninger til headspace Esbjerg:

- Jeg har en klar forventning om, at partnerskabet mellem headspace og Region Syddanmark vil styrke samarbejdet og sammenhængen mellem forebyggelse og behandling af især sårbare unge. I Region Syddanmark møder psykiatrien desværre ofte først de unge, når de har det rigtig skidt. Med headspace-samarbejdet får vi en konkret mulighed for reel forebyggelse meget tidligere i forløbet, fordi headspace møder dem tidligere, end vi normalt gør, siger Carl Holst (V).

Hos headspace Esbjerg kan sårbare unge mellem 12 og 25 år, der ikke trives og har brug for én at tale med i hverdagen, henvende sig. Her kan de unge få en snak med en af centerets rådgivere eller frivillige, og få vejledning til hvordan de kan få yderligere professionel hjælp.

Og netop den tidlige indsats var et kernepunkt i bestyrelsesformanden for Det Sociale Netværk, tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussens tale ved arrangementet.

- Vi laver nogle headspace-centre, som kan fylde de huller, som velfærdsstaten ikke kan og ikke skal fylde. Staten gør, hvad den kan, og den skal sammen med regionerne og kommunerne, og vi gør det, som vi må gøre som mennesker, som et fælleskab og som nogen, der tager sig af andre.

Indvielse med fokus på samarbejde

Det nye samarbejde, der går på tværs af kommune, organisationer og regionen. Derudover støtter det lokale erhvervsliv også op omkring regionens fokus på unges trivsel og psykiske sundhed, og til indvielsen takkede Esbjergs borgmester virksomhederne for deres interesse i samarbejdet.

- Tak til virksomhedsnetværket. Det er takket været jeres initiativ og engagement, at headspace-centeret i Esbjerg ikke bare bliver det syvende af slagsen, men faktisk bliver noget helt unikt, sagde Johnny Søtrup (V).

Som det første center i landet vil headspace i Esbjerg, udover almindelig vejledning, nemlig også tilbyde joblæring, der er blevet stablet på benene via et bredt virksomhedsnetværk i og omkring Esbjerg. Der bliver altså tale om et headspace Esbjerg+. Plusset henviser til en særlig joblærings-ordning, der skal give sårbare unge mellem 18 og 25 år muligheden for at komme i praktisk joblæring i en lokal virksomhed.

Ideen til joblærings-ordningen er stablet på benene af en gruppe lokale virksomheder med Semco Maritime i spidsen.
Fakta

Headspace er et åbent tilbud for unge mellem 12 og 25 år forankret i Det Sociale Netværk. Her kan de unge, uden ventetid få en samtale, få råd og søge vejledning. Også anonymt hvis det ønskes. Det foregår altid helt på de unges præmisser.

I september 2013 åbnede det første headspace-center i regionen i Odense, og den 15. august åbnede headspace Esbjerg i samarbejde med Det sociale netværk, kommunen og Region Syddanmark. Som det første center i landet vil headspace i Esbjerg, udover personlig hjælp og vejledning, også tilbyde sårbare unge en praktisk joblæring på en rigtig arbejdsplads gennem et nyt virksomhedsnetværk i Esbjerg.


Siden er sidst opdateret 18-08-2014
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring