Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2014pilAugust 2014pilRegion Syddanmark støtter H.C. Andersen Festivals
HCAndersenHat

Der ventes mange tusinder til H.C. Andersen Festivals i Odense i den kommende uge.
Region Syddanmark støtter H.C. Andersen Festivals

18-08-2014 | Af Jens Kurt Jørgensen

Der bliver et væld af kulturarrangementer i Odense i den kommende uge under den anden udgave af H.C. Andersen Festivals, som Region Syddanmark også er en af de økonomiske støtter bag.

H.K.H. Kronprinsesse Mary overrakte Danmarks største litteraturpris, Hans Christian Andersen Literature Award 2014, til den britisk-indiske forfatter, Sir Salman Rushdie, da H.C. Andersen Festivals åbningsshow søndag løb af stablen i Odense Koncerthus.

Showet var det festlige startskud på mere end 470 kulturoplevelser under H.C. Andersen Festivals, som for anden gang finder sted i uge 34 i Odense – i år fra den 17. til den 24. august.

 

Region Syddanmark har med en bevilling på en halv mio. kr. sammen med en række andre sponsorer været med til at betale for teater, koncerter, kunstgade, symfoniorkester, foredrag, kabaret, børneparade, gadegøgl og 3D lysshow, som blot er noget af alt det, som de mange festivalgæster kan glæde sig til.

En eventyrlig by

Regionen støttede også sidste år med en halv mio. kr., da H.C. Andersen Festivals fandt sted for første gang.

- Odense har vist, at den også kulturelt er en eventyrlig by. Alle har bakket op om festivalen, og jeg er overbevist om, at den kan være med til at forstærke væksten i Syddanmark. Den store opbakning lover godt for festivalen og for Fyn fremover. Det er godt at se, at lokale virksomheder og sponsorer tager et medansvar, og det kan være med til at forstærke det internationale fokus på Odense og regionen, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

Samarbejde med andre festivaler

Den økonomiske støtte til arrangementet er hentet fra regionens kulturpulje, og ifølge Stephanie Lose supplerer festivalen de initiativer, som regionen arbejder fokuseret med inden for turisme-området.

Samtidig glæder hun sig over, at H.C. Andersen Festivals fortsætter det tætte samarbejde med eksisterende festivaler, blandt andet Odense Blomsterfestival, Spoken Word Festival og Odense Internationale Film Festival.

Festivalen er fortsat et miks af gratis begivenheder og events med entre til eksempelvis koncerter og udvalgte forestillinger, men til langt de fleste arrangementer er der fri entre.

Kan tiltrække flere turister

- Det betyder, at der bliver en kulturfest i Odense i det meste af august. Det er glædeligt at se, at de mange arrangører og ildsjæle bag festivalen også tør bruge H.C. Andersens internationale brand som afsæt for yderligere turistoplevelser for de mange tilrejsende, tilføjer Stephanie Lose.

Støtten falder dermed også i tråd med den målrettede satsning på udvikling af turismen i de kommende år for at øge antallet af overnatninger og tiltrækning af flere turister til hele Region Syddanmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 18-08-2014
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring