Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Presseinvitation: EU-kommissær besøger Region Syddanmark

EU-kommissæren for sundhed og forbrugerpolitik, Tonio Borg, besøger Region Syddanmark for at opleve, hvordan regionen arbejder med sundheds- og velfærdsinnovation.

EU-kommissær Tonio Borg er af regionsrådsformand Carl Holst og tidligere rektor på Syddansk Universitet Jens Oddershede i samarbejde med Det Syddanske EU-kontor blevet inviteret til Region Syddanmark for at opleve, hvordan regionen arbejder med sundheds- og velfærdsinnovation.

Den 31. marts og 1. april 2014 vil EU-kommissæren blive præsenteret for initiativer på blandt andet Syddansk Universitet, Odense Universitetshospital og Odense Kommune. Derudover vil kommissæren besøge Forskerparken i Odense. Her vil han blandt andet blive vist rundt på Syddansk Sundhedsinnovation og høre om erhvervsklyngeorganisationen Welfare Tech og investeringsfonden Welfare Tech Invest. Under besøget vil kommissæren blive præsenteret for, hvordan regionen og universitetet kombinerer behovet for innovation på sundheds-og velfærdsområdet med vækst og jobskabelse i private virksomheder.

Pressen er velkommen 31. marts 2014 kl. 14.00-14.35 på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M. Her vil Tonio Borg besøge Syddansk Universitets nye active living-hus, hvor han vil se de nyeste tiltag inden for træning og fysisk aktivitet til forskellige aldersgrupper.

Pressen er ligeledes velkommen 1. april 2014 kl. 10.35-11.30 hos Syddansk Sundhedsinnovation, Forskerparken 10, 5230 Odense M. Her vil Tonio Borg og Carl Holst få en rundvisning på Innovatoriet, hvor der blandt andet er opbygget 1:1-modeller af de patientstuer, Nyt OUH vil indeholde.

Efter rundvisningerne vil der vil være mulighed for at stille et par spørgsmål om sundheds- og velfærdsinnovation til EU-kommissær Tonio Borg.

Den syddanske satsning på sundheds- og velfærdsinnovation

Som borgere i Europa kan vi se frem til at blive omkring 80 år – altså væsentligt ældre end tidligere generationer af europæere. En længere alderdom kan betyde længere tids behov for pleje og behandling. Samtidig øges behandlingsmulighederne, og det samme gør befolkningens forventninger til sundheds- og velfærdsydelserne.  Det kan blive et problem, når der samtidig fødes færre børn og arbejdsstyrken bliver mindre, og der dermed bliver færre til at betale for velfærdsydelserne.

Der er med andre ord et stort behov for innovation på sundheds- og velfærdsområdet – et område, som Region Syddanmark prioriterer højt. Faktisk står Region Syddanmark for 45 procent af de samlede regionale bevillinger til sundheds- og velfærdsinnovation i Danmark i perioden fra 2008 til 2012. Den høje prioritering af sundheds- og velfærdsinnovation har skabt synlige resultater. Fra 2010 til 2012 har de syddanske strukturfondsprojekter skabt knap 800 nye fuldtidsjob og en meromsætning på 3,7 mia. kr. inden for sundheds- og velfærdsinnovation.

Den fokuserede satsning har været med til at gøre Region Syddanmark til en internationalt førende region på området. Derfor er Region Syddanmark sammen med Syddansk Universitet blevet inviteret til at deltage i konsortiet LifeKIC, hvor 6 europæiske regioner sammen ansøger om at blive Europas førende forsknings- og innovationsnetværk (Knowledge and Innovation Community) inden for sund levevis og aktiv aldring. Samarbejdet tæller også regioner fra henholdsvis Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien og Holland.

Region Syddanmark blev allerede i 2013, som den eneste region i Danmark, udnævnt til referencested inden for det Europæiske Innovationspartnerskab for aktiv og sund aldring. Som referencested er man kort sagt et eksempel til efterfølgelse for andre. Region Syddanmark er udpeget til europæisk mønster-region inden for sundhedsløsninger, der skaber sammenhæng for borgerne og bidrager til en god aldring.

For yderligere information:
Journalist Bente Dalgaard, Syddansk Universitet, mobil 2466 7390
Kommunikationsrådgiver Morten Pickel, Region Syddanmark, mobil 2920 1878
Siden er sidst opdateret 28-03-2014
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring