Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


Presseinvitation 30-årig Røde Kors jubilar i nye lokaler

Snart kan beboerne og brugerne på Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter plukke solmodne appelsiner i centrets nye orangeri på Sjællandsvej i Kolding.

Men allerede nu kan de høste frugterne af det seneste års byggeri og renoveringsarbejde. De nye og tidssvarende lokaler indvies torsdag den 6. september, hvor centret også kan fejre 30 års jubilæum.

Nybyggeriet og renoveringen på bo- og dagcentret er en direkte følge af Region Syddanmarks kortlægning af bygningsstandarden på regionens institutioner for fem år siden, da regionen blev en realitet. Region Syddanmark ønskede at gøre institutionerne tidssvarende, og det ønske kom bl.a. Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter i Kolding til gode.

Derfor er det en stor glæde, at vi kan invitere til indvielse og jubilæum.

Den 6. september 2012 kl. 13.30 begynder festlighederne i forbindelse med Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenters 30 års jubilæum og indvielse af nye lokaler. Det er bestyrelsesformand, Margit Rossing, der byder velkommen til arrangementet.

Nyt både inde og ude

Opdateringen omfatter et nyt og større dagcenter med flere aktivitetsrum og hvilerum og bedre fællesfaciliteter for beboerne med samlingsrum i stedet for de tidligere nicher på gangene.

Også de administrative faciliteter og arbejdsrum for personalet er blevet udbygget og renoveret.

Beboerne og brugerne har også fået lettere ved at nyde det udendørs liv. Således er der installeret automat døre uden dørtrin, så beboerne selv kan køre ud, og terrasser og anden flisebelægning er gjort kørestolsvenlige, så det alt i alt er blevet lettere for beboerne selv at færdes udendørs. Beboerne kan også nyde renoverede terrasser og altaner, som er blevet både større og lettere tilgængelige for kørestolsbrugere.

Endelig har dagcentret har fået en stor terrasse og et nyt orangeri/drivhus, som er skænket af Røde Kors afdelingerne.

Det er to år siden, planlægningsarbejdet for nybygningen og renoveringen gik i gang, og selve byggeriet gik i gang sidste sommer; først med tilbygningen og siden med renoveringen.

Program:

Kl. 13.30 Velkomst ved bestyrelsesformand Margit Rossing
Kl. 14.00 Let receptionsanretning
Kl. 14.30 Rundvisning på centret
Kl. 15.15 Kaffe og kransekage og underholdning med centrets kor

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet, hvor den bl.a. kan møde repræsentanter fra bestyrelsen for Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter, Dansk Røde Kors lokalafdelinger og Region Syddanmark.

Fakta om tilbygning og renovering:

Tilbygningen omfatter dagcenter med indgang fra Baldersvej, kontormiljø for centerleder m.fl., tagterrasse og opholdsrum for beboere og gæster og orangeri. Renoveringen omfatter beboeropholdsrum og sanserum, reception og administration, kontorer, toiletter, nylagte terrasser, atriumgård og belægning ved hovedindgang.

Fakta om 30 års jubilæet:

30. juni 1982 indviede protektor for Dansk Røde Kors, Henrik, Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen, Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter. Det skete bl.a. i selskab med daværende Kolding-borgmester Bent Rasmussen og bestyrelsesformand Tage Junget.

Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter er et bo- og aktivitetstilbud til mennesker over 18 år med erhvervet hjerneskade og kroniske lidelser, fortrinsvis af neurologisk eller traumatisk oprindelse. Det er en selvejende institution, ejet af Dansk Røde Kors, der har driftsoverenskomst med Region Syddanmark. Centret har omkring 130 ansatte.

Yderligere informationer:

Centerchef Heidi L. Jensen, Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter, telefon 76 30 44 67
Kommunikationsrådgiver Mira Borggreen, Region Syddanmark, telefon 29 20 18 72 
Siden er sidst opdateret 03-09-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring