Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2012pilAugust 2012pilKronprinsen deltog i OUHs 100-års jubilæum
Kronprinsen på OUH

12-årige Nicoline overrækker kronprins Frederik en H.C. And ved fejringen af OUHs 100-års jubilæum. Fotograf: Kent Bovin.
Kronprinsen deltog i OUHs 100-års jubilæum

22-08-2012 | Af Mira Borggreen

Odense Universitetshospital har rundet et skarpt hjørne, dets 100-års jubilæum. Sammen med kronprins Frederik, sygehusets ledelse og omkring 100 ansatte fejrede regionsrådsformand Carl Holst dagen med et besøg på flere af sygehusets afdelinger og en stor reception i Odense.

Den røde løber var rullet ud, da kronprins Frederik den 21. august deltog i fejringen af 100-året på Odense Universitetshospital. Forrest på den røde løber stod regionsrådsformand Carl Holst (V), adm. sygehusdirektør Jane Kraglund og statsforvaltningsdirektør Ninna Würstzen klar til at give hånd til kronprinsen. På begge sider af den røde løber stod børn fra Børnehuset OUH samt nuværende og tidligere medarbejdere, der har modtaget Dronningens Fortjenstmedalje i sølv. Alle var de, sammen med den fremmødte presse, klar til at modtage den kongelige gæst.

Efter modtagelsen gik kronprinsen fulgt af regionsrådsformanden, den adm. sygehusdirektør og statsforvaltningsdirektøren igennem sygehuset på vej mod festteltet, hvor den officielle del af arrangementet skulle foregå.

- OUH er i dag en hjørnesten i det syddanske sundhedsvæsen. Det er i høj grad karakteriseret ved nytænkning, udvikling og fremdrift. Og med OUH har vi formået at skabe en arbejdsplads, der er attraktiv og som tiltrækker dygtige medarbejdere inden for alle områder og specialer, sagde regionsrådsformand Carl Holst og fortsatte:

- Der er sket meget på de 100 år, siden sygehuset første gang åbnede sine døre tilbage i 1912. Nu går vi snart ind i en ny epoke, for med byggeriet af Nyt OUH skaber vi en stærk grobund for fremtidens teknologi, behandlingsformer og fremtidens patienter, og det ser vi meget frem til.

En tur rundt på OUH

Men inden følget nåede festteltet, blev kronprinsen præsenteret for både fortid, nutid og fremtid på sygehuset. Først viste adm. sygehusdirektør, Jane Kraglund, og regionsrådsformand Carl Holst kronprinsen to modeller. Den første forestillede sygehuset, som det så ud i 1952, da sygehuset i efterkrigsårene påbegyndte den udvidelse, det har været igennem lige siden. Den anden model viste kronprinsen, hvordan Nyt OUH vil komme til at rejse sig som et topmoderne og funktionelt sygehus på et kæmpe areal i direkte forbindelse med Syddansk Universitet.

Netop Nyt OUH blev der talt meget om i teltet efter rundvisningen:

- Fremtiden hviler på skuldrene af fortiden, og vi er på en meget konkret måde netop nu i gang med at påvirke fremtiden med den viden, vi allerede har. Det næste store årstal i OUHs historie bliver 2021. Der indvier vi nemlig Danmarks største nybyggede supersygehus, Nyt OUH, der med 7.000 ansatte bliver Fyns største arbejdsplads, sagde adm. sygehusdirektør Jane Kraglund.

En H.C. And

Lige før kronprinsen og følget nåede til teltet og talerne, kom de forbi H.C. Andersen Børnehospitalet. Her blev kronprinsen mødt af 12-årige Nicoline, der er diabetespatient på afdelingen. Hun overrakte kronprinsen en CD og en H.C. And. H.C. Anden er børnehospitalets interaktive patientinformation til patienter mellem tre og syv år. Med bamsen og en hjemmeside kan børnene, sammen med deres forældre, udforske de konkrete handlinger, begreber og behandling, som barnet står overfor.

Kronprinsen hilste også på flere af de andre børnepatienter, der var mødt op sammen med deres familier.

100 år - og stadig på vej

Efter talerne i teltet fik kronprinsen en rundvisning i den nye FAM - akutmodtagelsen på OUH og et glimt ind i TraumeCenteret, der er Danmarks mest moderne.

Når det kommer til moderne udstyr og velfærdsteknologi, så er Region Syddanmark helt i front. Det fik kronprinsen mulighed for at opleve på nærmeste hold, da han blev præsenteret for tre eksempler på innovativt genoptræningsudstyr udviklet af regionen.

Kronprinsen fik mulighed for at prøve en telemedicinsk træningssituation med en patientkuffert. En fysioterapeut, der sad klar et andet sted på sygehuset, tonede frem på skærmen i patientkufferten og instruerede kronprinsen i at løbe på stedet. Med pulsen godt oppe løb kronprinsen på stedet på en interaktiv måtte i gulvet. Efterfølgende kunne kronprinsen og fysioterapeuten sammen aflæse resultatet på måtten.

Træningssituationen var et eksempel på, hvordan Region Syddanmark udnytter spil- og oplevelsesteknologi på kliniske problemstillinger og på, hvordan OUH dagligt lever op til sit ordsprog: Aldrig færdig - altid på vej.

En kold afsked

Det sidste punkt på programmet var et besøg i OUHs nye frysehus, der blev indviet i maj i år. Det nye frysehus er det første af sin slags i hele Europa, og det skal samle hele hospitalets frysekapacitet for vævsprøver.

Kronprinsen og følget fik lov at komme helt ind i det minus 80 grader kolde rum og opleve på egen krop, hvor koldt det føltes. Efter ca. 10 sekunders eksponering til den kolde luft blev besøget afsluttet uden for frysehuset under noget mere behagelige temperaturer.

 


Siden er sidst opdateret 22-08-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap