Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2012pilMaj 2012pilNational indsats for design og arkitektur samles i Kolding
Brændemærke

En ny national indsats for at brande Danmark som design og arkitektur-land skal styres fra Kolding.
National indsats for design og arkitektur samles i Kolding

30-05-2012 | Af Sune Falther

National indsats skal styrke danske virksomheder internationalt. Markedsføring af design og arkitektur forankres i Kolding.

Da Muhammedkrisen buldrede på sit højeste, var det ikke bare danske flag og ambassader, der stod i brand.

Det gjorde i høj grad også den danske eksport, og i skæret fra det bål afsatte Økonomi & Erhvervsministeriet midler til at gennemføre en brandslukningsindsats, når det hele blæste over igen.

Skal ske fra Kolding

Ministeriet vil oprette nationale centre, som hver især skal markedsføre Danmarks fortræffeligheder inden for strategisk udpegede kompetenceområder, og indsatsen for design og arkitektur skal fremover ske fra Kolding.

Her oprettes Dansk Design og Arkitektur Konsortium - en platform for markedsføring af dansk design og arkitektur. Målet er at markedsføre Danmark som designland, siger Olav Sønderskov, chefudviklingskonsulent ved Region Syddanmark, Regional Udvikling.

- Det giver os en fælles identitet, når vi er ude i verden, og det er en organiseret indsats, så vi kan tale med en stemme og koordinere de mange aktiviteter, siger han.

Design som kompetence

At Kolding får centret er ikke et tilfælde. Førende virksomheder og institutioner inden for innovativt design og arkitektur har smidt et lod i Koldings skål.

LEGO Gruppen er blandt de private bidragydere, og senior vice president Ulrik Gernow har engageret sig som formand for Desing2Innovate, som skal drive designkonsortiet.

- Design er en vigtig kompetence og et konkurrenceparameter for LEGO. Vi er en global virksomhed, men produktdesign er i Billund. Vi vil gerne styrke designkompetencen, så der er grundlag for en regional fortsat udvikling af organisationen, siger Ulrik Gernow.

Godt dansk designmiljø

LEGO-virksomhedens designorganisation i Billund har aktuelt 17 nationaliteter, og det er man glad for. Men et godt dansk designmiljø i området kan kun styrke positionen.

- Hvis kompetencegrundlaget og uddannelsesgrundlaget var større, vil det styrke den langsigtede investering for designere i at flytte til Danmark og stifte familie her. En høj designkompetence i Jylland-Fyn-området vil være til stor gavn. Vi har en ambition om at samle et kraftcenter i international målestok omkring design, leg og læring i området, siger han.

Vi kan noget særligt

Indsatsen får et samlet budget på 27 mio. kr., og der er lagt op til, at Syddansk Vækstforum bidrager med 4 mio. kr.

- Vi gør det, fordi vi tror på design som en drivkraft. Undersøgelser har vist, at virksomheder med stor brug af design i produktionen klarer sig bedre, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) og fortsætter.

- Typisk ville sådanne aktiviteter lande i København. At den kommer til Syddanmark er bevis på, at vi har kæmpet for det og kan noget ganske særligt på det her område.

 
Fakta

Den nationale indsats

Fonden til Markedsføring af Danmark har bevilget 12 mio. kr. til Dansk Design og Arkitektur Konsortium, som er det fulde navn på projektet i Kolding. Udover design og arkitektur i Kolding bliver der også støttet tematiserede aktiviteter i Herning, Aarhus og København.

Projektet løber i perioden 1. april 2012 til 30. september 2015.


Siden er sidst opdateret 30-05-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |