Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

EU besøg i Forskerparken

Gæsterne introduceres til arbejdet med at udvikle brugerorienterede og borgervenlige patientstuer på Nyt OUH. Fotograf: Jakob Fynsk.
Dansk velfærdsteknologi i verdensklasse

07-05-2012 | Af Mira Borggreen

7. maj 2012 besøgte 50 internationale gæster Forskerparken i Odense. De var i Forskerparken for ved selvsyn at se, føle og opleve, hvorfor Danmark er et af verdens førende lande indenfor sundheds- og velfærdsteknologi.

Der var fuldt hus, da erhvervsledere, repræsentanter fra medicinske fakulteter, beslutningstagere fra hospitaler og offentlige plejecentre - samt journalister fra den internationale presse i dag indtog Forskerparken i Odense.

De udenlandske gæster, der er i Danmark i forbindelse med den internationale eHealth Week, tog turen fra København til Odense for at se på, hvordan Danmark skaber nye velfærdsløsninger. Løsninger, der under-bygger det sammenhængende patientforløb gennem offentlig/privat samarbejde og brugerinvolvering.

Og gæsterne gik hjem med et spændende indblik i det gode samarbejde, der er etableret i Odense på tværs af forskning, uddannelse, erhverv, kommuner og regioner, når det kommer til sundheds- og velfærds-innovation. Et samarbejde, der er til gavn for virksomheder, som Linak og Cisco. Samarbejdet bringer dem nemlig helt tæt på deres brugere og potentielle kunder.

- Jeg er stolt over, at Danmark og Region Syddanmark på den her måde får muligheden for at vise internationale interessenter alt det, vi kan indenfor sundheds- og velfærdsteknologi. Vi er Danmarks bedste på det her område, og vi arbejder målrettet på at gøre Forskerparken i Odense til hele Danmarks centrum for velfærdsteknologi, siger Carl Holst (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark.


International interesse

Især det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH), der skal stå færdigt i 2021, har trukket de internationale gæster til. Ambitionen for sygehuset er færre sengepladser, og den målsætning fordrer anvendelse af teknologi på en ny måde. Det skal bl.a. sikre, at flere patienters behandling fremover kan foregå i eget hjem.

- Jeg er med i dag, fordi jeg ved, Odense er et internationalt centrum for sundhedsteknologi. Udover Living Lab er jeg også på udkig efter muligheder for partnerskaber eller samarbejde med de udstillende virksomheder fra Syddanmark, fortæller Julie Kennedy, der er Business Development Manager ved eHealth Industries Innovation Centre på Swansea University i Wales, England.

En anden af de ting, gæsterne også blev introduceret til, var telemedicin. Region Syddanmark er langt fremme på europæisk plan, og udmærker sig især ved implementeringen ude hos borgerne, særligt med regionens behandling af KOL-patienter via en telemedicinsk patientkuffert.

Et område i vækst
At samarbejdet bærer frugt blev allerede klart, da det japanske firma Panasonic i 2010 valgte Odense og Aarhus som de steder, hvor de ville teste og udvikle deres produkter.

- Den internationale opmærksomhed, vi oplever nu, er et resultat af vores strategiske samarbejde mellem erhvervsliv, universiteter og det offentlige. Jeg anser velfærdsteknologi som et kæmpe vækst-potentiale i vores region, siger Anker Boye (S) borgmester i Odense Kommune.

Også hos Invest in Denmark, der rådgiver udenlandske firmaer om investeringer i Danmark samt den nyetablerede fond Welfare Tech Invest, oplever man en gryende interesse blandt udenlandske virksomheder for at blive en del af det videns- og innovationsmiljø, der er opbygget i Odense og Region Syddanmark. Formålet med Welfare Tech Invest og deres fond på 77 mio. kr. er at give velfærdsteknologiske iværksættere adgang til risikovillig kapital.

Åbent hus for erhvervsliv og borgere
Da de internationale gæster var rejst tilbage til København, blev dørene åbnet for alle – borgere såvel som erhvervsliv og offentlige instanser, der havde mulighed til at komme helt tæt på både robotter, sensorteknologi, intelligente hjælpemidler og telemedicin.
Fakta

Living Lab Denmark er rammen for en international præsentation af danske styrker og kompetencer inden for sundheds- og velfærdsinnovation.

Parterne bag Åbent-hus arrangementet er: Region Syddanmark, Welfare Tech, Center for Robotteknologi, Odense Kommune, University College Syddanmark, University College Lillebælt, Syddansk Universitet og Invest in Denmark.


Siden er sidst opdateret 08-05-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |