Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2012pilApril 2012pilRejsegilde på nye tidssvarende boliger i Kerteminde til voksne med handicap
Rejsegilde Engbo

Carl Holst foran de nye bygninger ved Engbo sammen med fire af de kommende beboere. Fra venstre: Berit Sloth Møller, Simone Sørensen, Casper Juul, Carl Holst og Kim Andersen. Fotograf: Jakob Fynsk.
Rejsegilde på nye tidssvarende boliger i Kerteminde til voksne med handicap

27-04-2012 | Af Charlotte Nyborg

Glade kommende beboere og ansatte fra botilbuddet Engbo var fredag sammen med håndværkere og ledelse til rejsegilde på deres kommende boliger og arbejdsplads, som nu synligt tager mere og mere form.

Når botilbudet med i alt 20 boliger på Strandgårds Allé 3 i Kerteminde er klar til at blive taget i brug til oktober, betyder det, at de voksne handicappede beboere kan flytte ind i hver deres lille lejlighed på 44 kvadratmeter med eget toilet og bad samt udgang til en lille terrasse.

Det var regionsrådsformand Carl Holst, der holdt festtalen og slog på det ophængte koben, som traditionen efter sigende byder ved fynske rejsegilder. Og han satte fokus på Regions Syddanmarks indsats for at sikre nogle af de svageste borgere kommer til at bo i tidssvarende og rummelige boliger.

- Vi styrker lige nu vores sociale institutioner, så de er en attraktive ramme – både for de liv, der leves i dem og for det arbejde, de ansatte udfører i dem. Og det er en fornøjelse at se, hvordan det nye Engbo spirer og skyder i vejret i lyset af forårssolens tiltagende stråler. Ingen tvivl om, at huset bliver en god og moderne ramme for både beboere, pårørende og personale, sagde Carl Holst.

Når det 2.000 kvadratmeter store byggeri står helt færdigt, skal det erstatte de nuværende og utidssvarende boliger i to villaer på Borgmester Hansens Vej i Kerteminde. Der er ingen tvivl om, at de nye boliger er ventet med længsel af de voksne med fysiske og psykiske handicap, der i øjeblikket bor på små værelser med fælles toilet og bad.

- Det jeg glæder mig allermest til, er at få mit eget. Så får jeg mere plads. Jeg skal have nye møbler, sofa og måske et nyt spisebord. Jeg kan også få besøg af min familie hjemme hos mig selv, når jeg har min egen lejlighed, fortæller Simone Sørensen.

Arkitekterne bag byggeriet har gennem facadens udtryk arbejdet med at gøre det tydeligt, at der er tale om 20 små selvstændige hjem med hver deres beboer.

Ud over de 20 boliger i Kerteminde, bygger Region Syddanmark en tilsvarende afdeling i Nyborg. Her var der rejsegilde på de nye bygninger 15. marts 2012. De to byggeprojekter er et vigtigt led i udflytningen fra det nu lukkede botilbud Strandvænget i Nyborg.
Fakta

Engbo er et botilbud for i alt 52 voksne med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Engbo har afdelinger i Kerteminde og Nyborg. Sammen med døgntilbuddene Lilleskov og Skovhuse samt dagtilbuddet Østerhuse udgør Engbo afløseren for det tidligere Strandvænget.


Siden er sidst opdateret 02-05-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap