Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Tidligere udgaver af Sund i Syd

Sund i Syd et et gratis magasin der udkommer 4 gange i løbet af et år. Du kan finde magasinet forskellige steder som hos din egen læge, på sygehuset eller apoteket. I listen nedenunder kan du finde udgivelser fra 2015 og frem til 2020. 

 

Sund i Syd

Magasiner Sund i Syd 2021
Illustration. Forside af Sund i Syd nr. 3 2021: Den sidste tid.

Tema: Den sidste tid
I denne udgave af Sund i Syd kan du i temaet om ”støtte og lindring i den sidste tid” møde både patienter, pårørende og frivillige, som fortæller deres historier om, hvor vigtigt det er at få hjælp og støtte i livets sidste fase.

Download magasinet (pdf) Åbner i nyt vindue. 
Ældre, glad kvinde

Tema: Overgangsalderen

I denne udgave af Sund i Syd sætter vi fokus på overgangsalderen. I temaet kan du få styr på fakta, symptomer og behandlingsmuligheder. Du kan også møde Anette, som syntes, det var pinligt, at hun måtte tage hormonpiller, da hun gik i overgangsalder. Hun håber på mere åbenhed, så flere kan få hjælp.

Download magasinet (pdf) Åbner i nyt vindue. 

Sundhedsmagasinets Sund i Syd forside. Ældre herre der har modtaget vaccination for COVID-19
Tema: Vaccine

I denne udgave af Sund i Syd sætter vi fokus på COVID-19-vaccinerne. Her kan du møde Aage, som har KOL. Han er nu vaccineret, så han kan slække på hjemmeisolationen, som har varet et år. Temaet giver dig også svar på nogle af de mest stillede spørgsmål om vaccinerne.

Download webtilgængelig version af magasinet (pdf) Åbner i nyt vindue. 

Tema: Ulighed i sundhed

Du har måske hørt begrebet ’ulighed i sundhed’ før. Måske har du set en politiker eller ekspert slynge det ud i TV Avisen. Men hvad dækker det egentlig over? Det kan du blive klogere på her.

Download webtilgængelig version af magasinet (pdf) Åbner i nyt vindue. 

 

Magasiner Sund i Syd 2020

Tema: Patienter og pårørende

Pouls kone var syg gennem seks år. Temaet for denne udgave af Sund i Syd er patienter og pårørende. Læs om, hvordan rollen som pårørende påvirker, og hvordan rollen har udviklet sig. 

Sund i Syd - nr. 3 2020 (pdf) Åbner i nyt vindue. 

Download webtilgængelig version af Sund i Syd 2020  (pdf) Åbner i nyt vindue. 

 

Tema: Corona særudgave

Patienter, pårørende og sundhedspersonale fortæller om deres møde med Corona i denne særudgave af Sund i Syd.

Sund i Syd - Corona særudgave (åbner i iPaper)  Åbner i nyt vindue. 

Tema: Angst og mistrivsel

Mistrivsel blandt børn og unge er stigende. Men der er hjælp og støtte at hente, hvis man får hjælp i tide. 

Sund i Syd nr. 1 2020 (Ipaper) Åbner i nyt vindue. 

 

Sund i Syd 2019

 

Tema: Når det ikke er 'det rene barnemad'

I den nyeste udgave af sundheds magasinet Sund i Syd har vi gjort os umage for at give dig en masse gode råd til, hvad du kan gøre, hvis dit barn er kræsent, vejer for meget eller er lidt for glad for slikskålen. Bon appetit!. Blandt mange andre kan du møde Christian på 21 år, der er blandt de 10.000 danskere, der hvert år får en ny hofte. God læselyst.

Sund i Syd nr. 4 2019 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

Tema: Den kunstige krop
I den nyeste udgave af sundheds magasinet Sund i Syd kan du læse om den kunstige krop. Blandt mange andre kan du møde Christian på 21 år, der er blandt de 10.000 danskere, der hvert år får en ny hofte. God læselyst.

Sund i Syd nr. 3 2019 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

Tema: Ryggen

Læs om folkesygdommen ’ondt i ryggen’.

Sund i Syd nr. 2 2019 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

Tema: Tarme

Problemer med tarmenen plager mange danskere - både børn og voksne, og tarmsygdomme kan være svære at tale om.

Du kan også læse om ordblindhed, retsmedicinerens arbejde, en ny kræftkanon og meget andet.

Sund i Syd nr. 1 2019 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

Sund i Syd 2018

 

Tema: Fødsler

Danmark er ét af de sikreste lande at føde i. I denne udgave af Sund i Syd kan du læse meget mere om fødsler, og du kan også møde to nybagte forældrepar og deres babyer.

Sund i Syd nr. 4 2018 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

Tema: Rygning

Rygning kan have store konsekvenser for vores sundhed og er skyld i en lang række sygdomme. Monica Fjellerad begyndte at ryge som 13-14-årig. I dag er hun invalideret af KOL - det man tidligere kaldte rygerlunger.

 Sund i Syd nr. 3 2018 (Ipaper) Åbner i nyt vindue. 

Tema: Alkohol

Alkohol kan have enorme konsekvenser for vores sundhed, og det kan være skyld i en lang række sygdomme. Tommy Jensen drak i 30 år, før kroppen sagde stop. Han lagde alkoholen på hylden fra den ene dag til den anden, men lever i dag med skrumpelever

Sund i Syd nr. 2 2018 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

 

Tema: Resistente bakterier

I en verden uden antibiotika kan en simpel infektion slå dig ihjel. En halsbetændelse, mellemørebetændelse eller en lungebetændelse kan blive din død, hvis ikke din krop selv kan nedkæmpe infektionen.

Sund i Syd nr. 1 2018 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.
 

Sund i Syd 2017

Tema: Søvn

De fleste kender den frustrerende følelse af ikke at kunne falde i søvn. Tankerne suser rundt i hovedet: Fik jeg lukket for vandet? Har jeg låst bilen? Hvad skal jeg lave i morgen? Manglende søvn kan være invaliderende, og cirka 50 procent af os oplever at have problemer med at sove på et tidspunkt i livet.

Sund i Syd nr. 4 2017 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

Tema: Demens

Forestil dig, at du ikke kan kende dine nærmeste, mister din hukommelse og at din personlighed ændrer sig. Demens er en voldsom sygdom, som i særlig grad går ud over de pårørende. Flere og flere danskere udvikler demens, fordi vi lever længere.

Sund i Syd nr. 3 2017 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

 

Tema: HPV-Vaccination

Sund i Syd sætter denne gang fokus på HPV-vaccination. Rigtig mange forældre har undladt at lade deres døtre vaccinere, på trods af at vaccinen beskytter mod livmoderhalskræft. Læs om Katja, som har været tæt på at dø af livmoderhalskræft, lægen, der inderligt opfordrer danskerne til at give deres døtre vaccinen og en mor, der er i tvivl.

Sund i Syd nr. 2 2017 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

Tema: Fertilitet

Vi får børn senere og senere, og flere af os har brug for hjælpt til det. Næsten hvert tiende barn er idag undfanget ved hjælpt af fertilitetsbehandling. Læs om de muligheder, der er for at få behandling for barnløshed, og om hvad du selv kan gøre.

Sund i Syd nr. 1 2017 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

 

 

 

Sund i Syd 2016

Tema: Hovedpine
Stort set alle kender fornemmelsen af at have hovedpine. Men det er  langt fra alle, der gør noget for at komme smerterne til livs. Det og meget andet kan du læse om i dette nummer af Sund i  Syd.
Sund i Syd nr. 4 2016 (Ipaper) 
Åbner i nyt vindue.

 

 

Tema: Diabetes

Diabetes har udviklet sig til en sand epidemi med dagligt nye tilfælde. Sygdommen kommer i to varianter, hvoraf kun den ene kan forebygges.

Sund i Syd nr. 3 2016 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.


 

Tema: Kampen mod kræft skærpes

Flere og flere danskere rammes af kræft. Det skærper behovet for at udvikle nye og mere individuelle metoder imod den frygtede sygdom. Sund i Syd sætter i dette nummer fokus på nogle af disse metoder.

Sund i Syd nr. 2 2016 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.


 

Tema: Din sundhed online

Vi lever i en online verden, og i dag kan du blandt andet booke tid hos din læge, tjekke din journal og blive mindet om dine sygehusaftaler.

Sund i Syd nr. 1 2016 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

 

 

 

 

Sund i Syd 2015

Vi bygger for fremtiden

Håndværkere i tusindvis, kraner og lastbiler har længe arbejdet stenhårdt på at skabe moderne rammer for patienterne og medarbejderne på de syddanske sygehuse og psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark.

Sund i Syd nr. 4 2015 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

  

 

Organdonation

I 2014 blev 25 mennesker i Region Syddanmark godkendt som organdonorer. Men hvordan foregår det egentlig, når pårørende skal tage beslutningen om at donere deres kæres organer. Hvorfor kan
det være svært at tage stilling til organdonation?

Sund i Syd nr. 3 2015 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

 

 

Den praktiserende læge

De fleste af os har den samme praktiserende læge i løbet af hele vores liv. Men hvad laver en praktiserende læge egentlig, og hvordan tiltrækker vi læger til lægepraksis i yderområder?

Sund i Syd nr. 2 2015 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.
 

 

Håndhygiejne

Syge mennesker er ekstra udsatte for smitte. Infektioner kan undgåes, hvis håndhygiejnen er i top. Læs om hvordan du kan stoppe smitten.

Sund i Syd nr. 1 2015 (Ipaper) Åbner i nyt vindue.

  
 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 09-11-2021
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring