Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


Artikler

Oversigt over de 10 seneste artikler.

Vil du se ældre artikler, skal du bruge menuen i venstre side. Her er artikler placeret i mapper opdelt på måneder og år.


Artikler
Himmark forurening tættere på en løsning
Efter grundige undersøgelser og analyser foreligger der nu et konkret løsningsforslag, som kan håndtere generationsforureningen på Himmark Strand og bane vejen for en ophævelse af badeforbuddet. Løsningen og den mulige finansiering vil nu blive præsenteret for miljøministeren.
02.06.2020
Borgerne skal have mere plads i den politiske proces
Den 25. maj besluttede regionsrådet, at det skal være muligt at få foretræde for de politiske udvalg. Det betyder, at borgere, patientforeninger eller private virksomheder nu får muligheden for at få regionens udvalg i tale. Formålet er at få flere gode input til udvalgenes arbejde tidligere i den politiske proces.
29.05.2020
Ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland har nu fundet en ny lægelig direktør. Det bliver Peter Sørensen, som kommer fra en stilling som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, men er født og opvokset i Sønderjylland. Han tiltræder 1. juli 2020.
29.05.2020
Aftale om regionernes økonomi
Efter et ophold i forhandlingerne er det nu lykkedes at få en aftale på plads mellem regeringen og Danske Regioner om de fem regioners økonomi. Det er en aftale, som sikrer økonomisk dækning af covid-udgifterne i 2020. Men der er også nye penge i 2021, som kan bidrage til at dække stigende udgifter til medicin og øgede udgifter, der skyldes befolkningsudviklingen.
29.05.2020
Region Syddanmark vil forenkle sygehusenes administrative arbejdsgange
Region Syddanmark vil undersøge, om der er procedurer eller arbejdsgange på sygehusene, der kan forenkles eller optimeres. Det besluttede regionsrådet på sit møde den 25. maj.
28.05.2020
Raske sønderjyder, der frygter smitte, kan nu blive testet i Aabenraa
Sønderjyder, der ikke har symptomer på COVID-19, men har været udsat for smitte, kan nu kontakte deres læge og få en henvisning til test i Aabenraa.
27.05.2020
Ny udviklingsstrategi for hele regionen
I dag har et enigt regionsråd sagt ja til en strategi, som blandt andet skal være med til at få flere unge til at uddanne og bosætte sig i regionen. Derfor har unge fra regionen også været med til at komme med ønsker og gode idéer til strategien.
25.05.2020
Akut MR-scanning skal hjælpe flere patienter godt igennem blodpropforløb
Regionens fire trombolysecentre skal i fremtiden lave en akut MR-scanning af alle patienter, der indlægges med mistanke om en blodprop i hjernen. Den nye ordning vil både styrke patienternes behandling og give lægerne bedre mulighed for at forebygge blodpropper.
19.05.2020
Region Syddanmark vil intensivere tiltag for at minimere risiko for smitteudbrud på sygehusene
Region Syddanmark havde i sidste uge 21 personer, der var blevet smittet med COVID-19 på Sygehus Lillebælt, selvom alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen var blevet fulgt. Det får regionen til at intensivere arbejdet med at undgå smittespredning.
19.05.2020
Corona-smitte på sengeafsnit i Vejle
Urinvejskirurgi på Sygehus Lillebælt i Vejle er blevet ramt af et udbrud af corona-smitte blandt patienter og sygehusansatte. Syv patienter er konstateret smittet, mens 14 sygehusansatte også er testet positiv for covid-19. Som følge af udbruddet vil Region Syddanmark drøfte, om der skal ændres praksis i forhold til sårbare patienter.
17.05.2020

Siden er sidst opdateret 09-01-2018.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap