Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


Artikler

Oversigt over de 10 seneste artikler.

Vil du se ældre artikler, skal du bruge menuen i venstre side. Her er artikler placeret i mapper opdelt på måneder og år.


Artikler
Manden på bænken skal have et bedre liv i Haderslev
med psykisk sygdom at få den hjælp som passer til dem og deres behov.
26.02.2020
Opbakning i regionsrådet til ny kurs for Grindsted Sygehus
Et enigt regionsråd bakker op om anbefalingerne fra Sydvestjysk Sygehus og Sundhedsudvalget om at ændre kursen for Sydvestjysk Sygehus Grindsted, så sygehuset fremover i højere grad specialiserer sig i behandlinger og operationer, der kan klares på én dag.
25.02.2020
Nyt Center for Industriel Mekanik på vej i Sønderborg
SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Mekanik (CIM) med forskning, nye laboratorier og tilhørende ingeniøruddannelser inden for mekanikområdet. Den samlede investering beløber sig til mere end 93 mio. kr. frem mod 2030.
25.02.2020
Sønderjyllands nye akutsygehus står klar til patienterne
Hundredevis af gæster og en kronprins var med til at indvie det nye akutsygehus i Aabenraa. Efter flere år med byggerier på grunden står det nye akutsygehus til 1,4 milliarder kroner nu færdigt til tiden og inden for budgettet.
20.02.2020
Hjerteløbere i Syddanmark får forsikring, veste og kurser
Region Syddanmarks Præhospitaludvalg foreslår, at nogle af de gode erfaringer fra førstehjælpsordningen Danmark Redder Liv skal flyttes med over i den nye førstehjælpsordning, Trygfonden Hjerteløber. Præhospitaludvalget har fået input fra frivillige førstehjælpere til at finde de tiltag, som med fordel kunne rykkes med til den nye ordning. Region Syddanmark skifter til Trygfonden Hjerteløber i maj 2020.
19.02.2020
Hurtig psykiatrisk udredning skal bredes ud til hele regionen
Det er win-win, når mennesker, der lider af stress, angst og depression i let til moderat grad hurtigt kan få en tid hos en psykiater. Det slår en ny evaluering af et forsøgsprojekt om hurtig psykiatrisk udredning i Odense fast. På den baggrund arbejder regionen nu på at brede tilbuddet ud i hele regionen – og har taget initiativ til at gøre det landsdækkende.
04.02.2020
Praktiserende hudlæger skal dæmme op for fnat-epidemi
Antallet af fnat-tilfælde er steget eksplosivt, og det har ført til lange ventetider til behandling. Nu skal en ny aftale med praktiserende hudlæger Region Syddanmark skal føre til hurtigere behandling.
04.02.2020
Patienter skal undgå unødvendige indlæggelser
Cirka 100.000 syddanskere oplever hvert år at komme akut på sygehuset, og for flere af dem sker det gentagne gange. 3 nye indsatser skal løfte kvaliteten i patientforløbene – både før, under og efter udskrivelse – og skåne patienterne for akutte indlæggelser, som kunne være undgået.
29.01.2020
Hvem er din favorit til Frivillighedsprisen 2020?
Så er det nu, du kan være med til at bestemme, hvem der fortjener at få en pris for sit frivillige arbejde på sygehuse og sociale centre i Region Syddanmark. Regionen åbner nu for indstilling af kandidater til Frivillighedsprisen 2020 med en samlet præmiesum på 70.000 kr.
23.01.2020
Nyt center for kamerapilleforskning indviet i Svendborg
Torsdag den 17. januar blev et nyt excellent forskningscenter indviet i Svendborg. Centeret fik for nyligt udmærkelsen Center for Klinisk Excellence sammen med en bevilling på 7 millioner kroner af regionsrådet. Centeret forsker i brugen af kamerapiller til tarmundersøgelser.
17.01.2020

Siden er sidst opdateret 09-01-2018.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |