Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


Artikler

Oversigt over de 10 seneste artikler.

Vil du se ældre artikler, skal du bruge menuen i venstre side. Her er artikler placeret i mapper opdelt på måneder og år.


Artikler
Region Syddanmark vil forsøge at afdække sundhedsrisiko i Grindsted
Et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark vil undersøge muligheden for at finde svar på nogle af de bekymringer, borgerne i Grindsted har rejst i forhold til at bo tæt ved de massive forureninger i og omkring byen.
19.04.2018
Konflikten er yderlige udsat
Strejker og lockout er dermed afblæst på de syddanske sygehuse i yderligere en omgang.
18.04.2018
Robotter og sprit: Sundhedsudvalget fik inspiration til infektionsbekæmpelse
Kan en robot være med til at skabe en fremtid med færre sygehusinfektioner? Svaret på det spørgsmål kom Region Syddanmarks sundhedsudvalg tættere på i dag. På dagens møde i udvalget fik de blandt andet demonstreret en desinfektionsrobot. Regionsrådet vedtog i 2017 en handleplan, der skal nedbringe antallet sygehuserhvervede infektioner.
17.04.2018
Virtual reality skaber livsglæde hos demensramte
Et virtual reality-besøg på barndommens bondegård eller i ungdommens studieby kan give glæde og livskvalitet til demensramte mennesker samt hjælpe plejepersonalet i det daglige arbejde. Virksomheden TakeawalkVR har i samarbejde med Region Syddanmark over tre måneder testet potentialet i virtual reality til demensramte på fem plejecentre i Kolding Kommune.
12.04.2018
Telefonisk tilbud giver patienter trygheden tilbage
Aktiv Patientstøtte er et tilbud til patienter med komplekse behandlings- eller plejebehov. Sygeplejersker fra Kolding og Odense yder støtte over telefonen, og det har hjulpet 73-årige Brenda Rasmussen fra Odense.
10.04.2018
Syddansk kvintet stikker spaden i til banebrydende universitetscenter
Fredag 6. april blev første spadestik taget til Center for Industriel Elektronik (CIE) i Sønderborg. Der er tale om et enestående, regionalt initiativ og unikt offentligt-privat samarbejde mellem erhvervsliv, universitet, region og kommune. CIE bliver hjemsted for tre nye ingeniøruddannelser og forskning på internationalt niveau, og imødekommer virksomhedernes efterspørgsel på højt kvalificeret arbejdskraft.
06.04.2018
Konflikten er udsat
Strejker og lockout er dermed afblæst på de syddanske sygehuse i første omgang.
05.04.2018
Syddansk formand i spidsen for Danske Regioner
Det bliver ikke overraskende Region Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V), der kommer til at stå i spidsen for Danske Regioner.
23.03.2018
Nye en- og to-sengsstuer på Vejle Sygehus
Fra næste efterår kan hjertepatienter på Vejle Sygehus se frem til at blive indlagt på en- eller to-sengsstuer , og palliative patienter kan tilbringe den sidste tid på enestuer. Regionsrådet besluttede forleden at bevilge penge til første etape af renoveringen af sengeafsnittene på Vejle Sygehus.
23.03.2018
Tre nye initiativer skal nedbringe ventetider på høreområdet
Sundhedsudvalget i Region Syddanmark anbefaler, at regionen sætter tre nye initiativer i gang for at nedbringe ventetiderne på høreområdet. Initiativer til en samlet pris af 11,6 millioner kroner om året.
22.03.2018

Siden er sidst opdateret 09-01-2018.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |