Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Artikler

Oversigt over de 10 seneste artikler.

Vil du se ældre artikler, skal du bruge menuen i venstre side. Her er artikler placeret i mapper opdelt på måneder og år.


Artikler
Snart kan de praktiserende læger vaccinere mod COVID-19
Region Syddanmark og PLO Syddanmark har indgået aftale om, at de praktiserende læger i regionen nu får mulighed for at vaccinere mod COVID-19. Det er frivilligt for den enkelte lægepraksis, om de ønsker at tilbyde vaccination.
01.12.2021
Region Syddanmark åbner endnu flere hurtigteststeder
Carelink vil ved udgangen af denne uge have åbnet 18 nye hurtigteststeder i Region Syddanmark. Det betyder, at det fra og med denne uge er muligt at få foretaget en hurtigtest 43 steder på tværs af regionens 22 kommuner. Regionen opfordrer så mange borgere som muligt til at vælge en hurtigtest, hvis ikke de har symptomer eller er nærkontakter. Hurtigtest giver et grønt coronapas i 48 timer.
30.11.2021
Socialsygeplejersker skal hjælpe psykiatriske patienter i Aabenraa og Svendborg
Flere socialt udsatte patienter på psykiatriske afdelinger skal have mulighed for at få hjælp af en socialsygeplejerske. Erfaringerne viser nemlig, at socialt udsatte i højere grad gennemfører deres behandlingsforløb, når de får hjælp af en socialsygeplejerske. Derfor har det syddanske regionsråd besluttet at ansætte to socialsygeplejersker på de psykiatriske afdelinger i Aabenraa og Svendborg.
30.11.2021
Region Syddanmark klar til at vaccinere børn mellem 5 og 11 år mod COVID-19
Sundhedsstyrelsen har i dag besluttet at anbefale vaccinen fra Pfizer til 5-11-årige til brug i Danmark. Vaccinen blev godkendt af det Europæiske Lægemiddelagentur i går og af EU-kommissionen i dag. Dermed kan de første syddanske børn modtage deres første vaccine fra søndag den 28. november. I Region Syddanmark foregår vaccination af børn på de store vaccinationscentre, og de to ældste årgange inviteres først.
26.11.2021
Region Syddanmarks medarbejdere fastholder højt trivselsniveau trods corona
Region Syddanmark har i år gennemført en medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) blandt knap 26.000 ansatte. Resultaterne viser, at regionens medarbejdere på trods af en svær tid med corona og et stigende antal patienter har en høj trivsel, der dog samlet set falder med 1 indekspoint sammenlignet med den sidste MTU i 2018.
22.11.2021
Region Syddanmarks vaccinationsindsats opskaleres over de kommende uger
Region Syddanmark arbejder hårdt på at sikre flere tider til vaccination på regionens vaccinationscentre og ansætter nu flere til at tage telefoner på regionens corona-callcenter. Det er regionens ambition, at alle, der lige nu er inviteret til 3. stik skal kunne booke tid på et af regionens 7 store vaccinationscentre inden for en uge. Regionen håber, at den ambition kan indløses inden for de næste par uger.
22.11.2021
Formand udnævnt for den nye forskergruppe omkring sundhedsundersøgelsen i Grindsted
Region Syddanmark og deltagerne i den nye forskergruppe omkring sundhedsundersøgelsen i Grindsted har udpeget en formand for gruppen. Det bliver Jesper Bo Nielsen, der er institutleder på Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet.
22.11.2021
Valgbestyrelsen har godkendt regionalvalget
Valgbestyrelsen har på et møde fredag den 19. november godkendt det nyligt overståede regionalvalg i Region Syddanmark.
19.11.2021
Syddanske teststeder er i fuld gang med oprustning
Siden coronapas blev genindført, har efterspørgslen efter coronatest udviklet sig eksplosivt. Senest har Odense Kommune opfordret alle borgere til at blive testet. De syddanske teststeder arbejder hårdt på at ansætte de folk, de skal bruge, men man vil kunne opleve kø i en periode.
19.11.2021
Region Syddanmark prioriterer de mest syge patienter på grund af kapacitetspres
Region Syddanmarks sygehuse oplever et stort pres på kapaciteten. Det betyder, at sygehusene i varierende grad er nødt til at prioritere de patienter, der ikke kan vente med behandling. De patienter, der får udskudt deres behandling, får en ny tid så hurtigt som muligt. Patienter, der ikke kan få en ny tid inden for 30 dage, har ret til at blive udredt eller behandlet på et privathospital.
19.11.2021

Siden er sidst opdateret 09-01-2018
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring