Dette er tekstversionen af Syddanske sygehuse og sociale tilbud lukker ned for besøg
Klik her for at komme til den grafiske version af Syddanske sygehuse og sociale tilbud lukker ned for besøg

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Syddanske sygehuse og sociale tilbud lukker ned for besøg


Region Syddanmark skærper nu reglerne for besøgende på de syddanske sygehuse og sociale tilbud. Det sker i bestræbelserne på at stoppe smitten med coronavirus, og dermed følger regionen nye retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Region Syddanmark strammer nu reglerne for besøg på sygehusene og sociale tilbud i regionen, så kun særlige og strengt nødvendige besøg bliver tilladt.

Skærpelsen sker som et led i arbejdet med at mindske smittespredningen af coronavirus blandt de svækkede borgere og patienter på regionens sygehuse og sociale tilbud.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) forklarer baggrunden for stramningen:

- Vi er på tværs af landet i færd med at tage de nødvendige forholdsregler for at begrænse spredningen af coronavirus, og derfor strammer vi nu op på reglerne sammen med de andre regioner, så det kun i helt særlige tilfælde er muligt at besøge sine pårørende på vores sociale tilbud og sygehuse. Vi håber naturligvis, at folk viser forståelse i denne helt særlige situation.

Regionens skærpelse sker på baggrund af nye retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kun besøg i helt særlige tilfælde

Generelt er antallet af besøgende faldet drastisk på de syddanske sygehuse og sociale tilbud, siden regionen bad borgerne om at minimere deres besøg, og fremover vil det kun være i helt særlige tilfælde, man kan besøge sine pårørende. Det er i situationer, hvor:

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen forklarer, at man har valgt at undtage nogle helt særlige situationer, men at det altså kun er for de allernærmeste pårørende.

- Vi forsøger at finde en balancegang, hvor vi beskytter de svækkede patienter og borgere, samtidig med at vi sikrer os, at man kan komme i kontakt med sine nære, hvis man er i en kritisk situation. Vores vigtigste rolle er at beskytte patienterne, og derfor indfører vi nu disse begrænsninger.

De nye regler er trådt i kraft 18. marts 2020 klokken 10:00.

Yderligere information:

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, telefon 25 33 09 82

Koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark, telefon 21 67 90 21
 


Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk