Dette er tekstversionen af Book blodprøver digitalt
Klik her for at komme til den grafiske version af Book blodprøver digitalt

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Book blodprøver digitalt


 

Midlertidig begrænsning i forhold til tidsbestilling

Region Syddanmark er i gang med udskiftning af vores bookingsystem.
Vær derfor opmærksom på, at der aktuelt er en begrænsning på, hvor langt frem i tiden, der kan bestilles tid til blodprøvetagning/EKG/urinprøve.

Dette betyder, at
 • det i perioden 23. september 2021 – 29. maj 2022 kun vil være muligt at bestille tid til blodprøvetagning/EKG/urinprøve 10 dage frem i tiden
 • der efter den 29. maj 2022 igen kan bestilles op til 90 dage frem i tiden.

 

Du skal selv booke tid til blodprøvetagning digitalt. Du skal bruge en computer, en smartphone eller en tablet samt et NemID. Du kan ved hjælp af en vejledning nemt komme i gang, men husk at melde afbud, hvis du ikke kan møde op.

Book tid til bestilte blodprøver

Patienter skal selv booke tider til blodprøvetagning på alle blodprøveambulatorier på sygehusene i Region Syddanmark, hvis deres egen praktiserende læge eller den sygehusafdeling, de bliver behandlet på, har bestilt blodprøver.

Løsningen kræver en computer, en smartphone eller en tablet samt et NemID.

Digital Selvbooking er desværre kun muligt for borgere med eget NemID.

Husk at møde op, ombooke eller melde afbud

Hvis du har booket en aftale og bliver væk uden at aflyse aftalen, så kan du ikke længere booke en ny tid online. Det er derfor vigtigt, at du enten møder op, booker en ny tid, eller at du aflyser.

Sådan booker du blodprøver

I vejledningen kan du se, hvordan du booker en tid til blodprøve.

1. Få adgang til selvbooking

 1. Åbn booking.rsyd.dk
 2. Indtast herefter dit brugernavn samt kodeord til NemID
 3. Indtast nøglekoden fra dit NemID-nøglekort

2. Bestil tid

 1. Klik på fanebladet "Bestil tid". Her ser du en liste med de blodprøver, EKG’er, urinprøver eller lignende, som din læge eller behandlende sygehusafdeling har bestilt.
 2. Klik på den undersøgelse eller prøve, som du skal have foretaget. (Bemærk! Hvis ikke der er noteret noget, så skal du kontakte lægen eller din behandlende sygehusafdeling.)
 3. Vælg, hvor i regionen du gerne vil undersøges eller have foretaget prøven.
 4. Vælg dato. Hvis din læge eller sygehusafdeling har angivet nogle særlige tidspunkter for din undersøgelse eller prøve, skal de naturligvis følges. (Bemærk! Du kan godt bestille tid til flere prøver på næsten samme tid, hvis der for eksempel er bestilt både blodprøver og EKG.)
 5. Afslut og bekræft aftalen.

3. Få bekræftet din tid

 1. Når du afslutter og bekræfter aftalen, har du mulighed for at udskrive aftalen eller at få en SMS-bekræftelse på aftalen. Herefter vil dine aftaler fremgå af fanebladet "Mine Aftaler".

4. Flytte eller aflys din aftale

 1. Bliver du forhindret i at møde op, kan du flytte eller aflyse aftalen under fanebladet "Mine Aftaler". Her kan du også flytte aftalen til et andet sygehus, hvis det passer dig bedre.

Sådan gør du, hvis du ikke har NemID

Hvis du ikke har NemID og gerne vil booke en tid, kan du ringe til det lokale blodprøveambulatorie og lave en aftale med dem.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk