Skip til primært indhold

Årlig opfølgning på den regionale udviklingsstrategi

Den årlige opfølgning på udviklingsstrategien er en publikation, der viser status og udvikling for den regionale udviklingsstrategi; Fremtidens Syddanmark.

Den årlige opfølgning sætter fokus på de regionale indsatser og lægger sammen med udviklingsstrategien sporene ud for de kommende års arbejde med vigtige indsatser inden for; fx klima og grøn omstilling, nye mobilitetsløsninger og indsatser for at sikre udvikling i hele regionen. Den årlige opfølgning er således en del af det samlede vidensgrundlag for arbejdet med at gennemføre udviklingsstrategien. 

Det overordnede billede i den årlige opfølgning for 2022 er, at vi er kommet et godt stykke videre med realiseringen af de regionale udviklingsmål. Det gælder fx arbejdet med at sikre rent grundvand til syddanskerne, ligesom der fortsat er fokus på arbejdet med oprensning efter de tre store generationsforureninger i regionen. Klima var også i 2022 højt på dagsordenen. I DK2020 er der skruet op for samarbejdet med de syddanske kommuner om klimahandleplaner, ligesom Region Syddanmarks interne klimahandlingsplan er på plads, og energiforbruget er fortsat faldende. I 2022 er det første skridt taget til at løfte det dansk-tyske samarbejde til et nyt niveau. Region Syddanmark og delstaten Slesvig-Holsten har således etableret Dansk-tysk udviklingsalliance som en ekstra motor i samarbejdet med Tyskland.

 

APPFWU01V