Særligt for patienter, der er nyhenvist til udredning/undersøgelse

Du har mulighed for at selv at henvende dig til et privathospital, hvis du er nyhenvist til udredning eller undersøgelse.

Hvis du er borger i Region Syddanmark, og venter på at blive udredt eller få foretaget en diagnostisk undersøgelse, har du mulighed for selv at finde og kontakte et privathospital, som kan undersøge dig på regionens regning. Muligheden gælder dog kun patienter, der er nyhenviste til udredning eller undersøgelse. For at benytte tilbuddet skal du bruge din henvisning og det indkaldelsesbrev, som du har modtaget fra et af regionens sygehuse.

OBS: Muligheden gælder ikke for patienter, der er henvist til behandling. Du kan se om du er henvist til udredning eller behandling på dit indkaldelsesbrev. Hvis der står ”UD” nederst i venstre hjørne på side 1 eller øverst i højre hjørne på side 2, er du henvist til udredning.

Sådan gør du:

1. Besøg hjemmesiden www.sygehusvalg.dk. Her kan du se, hvilke privathospitaler, der kan udrede/undersøge dig. Vi opfordrer dig til at vælge et privathospital i nærheden af, hvor du bor.
    1. www.mitsygehusvalg.dk har du mulighed for at se privathospitalernes ventetid til den undersøgelse, du er henvist til.
  2. Hvis du kan finde et privathospital, der kan undersøge dig, kan du selv kontakte privathospitalet ved at ringe på det telefonnummer, der fremgår af www.sygehusvalg.dk. Privathospitalet vil herefter finde ud af, om det har mulighed for at udrede/undersøge dig.
  3. Første gang du møder op på det privathospital, du har valgt at blive udredt/undersøgt på, skal du medbringe dit indkaldelsesbrev fra det regionale sygehus og din henvisning. Din henvisning kan du finde på www.sundhed.dk.
  4. Hvis du ikke kan finde den undersøgelse, som du er henvist til på www.sygehusvalg.dk, eller hvis der ikke er et privathospital, som tilbyder undersøgelsen, skal du kontakte Den Regionale Visitation på tlf. 7663 1475 eller via denne kontaktformular.

Yderligere information:
Hvis du er blevet færdigudredt/har fået en diagnose, og er henvist til behandling, kan du ikke selv henvende dig direkte til et privathospital. Du skal i stedet kontakte Den Regionale Visitation for at få hjælp til at blive henvist. Den Regionale Visitation kan kontaktes på tlf. 7663 1475 eller via denne kontaktformular.