Skip til primært indhold

Test af børn og voksne

Få overblik over dine muligheder for at blive testet for COVID-19 som borger i Region Syddanmark.

Test med tidsbestilling

Sundhedsstyrelsen anbefaler pr. 10. marts 2022, at det primært er personer på 65 år og derover, samt andre personer i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19, herunder gravide, der lader sig teste, hvis for COVID-19, da de kan være i målgruppen for tidlig behandling. Det er derfor vigtigt, at de relevante grupper lader sig teste hurtigst muligt, hvis de får symptomer på covid-19 og føler sig syge.

Bestil tid på www.coronaprover.dk til dig selv eller egne børn under 15 år .

Børn under to år skal henvises af egen læge. 

Personer med behov for at tale med en læge

Hvis du føler dig så syg, at du har brug for at tale med en læge, eller du har svære symptomer på COVID-19, så ring til din læge eller lægevagten på 70 11 07 07.

Lægen vil vurdere:

  • Om du skal undersøges med det samme.
  • Eller om du kan vente 1-2 dage, og dermed nå at blive testet for COVID-19 inden konsultation hos din læge. I så fald vil din læge henvise dig til test og vejlede dig om din videre behandling.

Når du er henvist til test, skal du selv booke tid til test på coronaprover.dk.

Test af børn

Test af børn under 2 år kræver en lægehenvisning. Du skal derfor kontakte egen læge for at få en henvisning til test af dit barn.

Sundhedsstyrelsen anbefaler pr. 10. marts 2022, at man kun bør lade sig teste i situationer, hvor et testsvar kan have betydning for behandling af covid-19. Der vil derfor heller ikke længere være behov for at teste nære og øvrige kontakter.

For børn i alderen 2-14 år kan forældrene bestille tid på coronaprover.dk til PCR-test ved at logge ind med forældrenes NemID.

Unge på 15 år eller derover skal anvende eget NemID til at bestille tid til PCR-test på coronaprover.dk.


Er du udlandsdansker?

Er du dansker med adresse i udlandet, der nogle gange er på besøg eller arbejder i Danmark, kan du, hvis du har dansk CPR-nummer og NemID, ringe til myndighedernes corona-hotline på telefon 70 20 02 33.

De kan hjælpe dig med at blive oprettet, så du selv kan booke tid til test på www.coronaprover.dk. 

APPFWU02V