Skip til primært indhold

Information til rejsende, pendlere og turister

Her kan du se, hvilke krav og regler der gør sig gældende for indrejse i Danmark - både som dansk statsborger, udlænding eller pendler. Du kan også finde oplysninger om testmuligheder.

Her kan du se, hvilke krav og regler der gør sig gældende for indrejse i Danmark - både som dansk statsborger, udlænding eller pendler. Du kan også finde oplysninger om testmuligheder.

Information in English

Here you can see what requirements and rules apply to entry into Denmark - both as a Danish citizen, foreigner or commuter. You can also find information about test options. 

Retningslinjer for ankomst til Danmark

Når du ankommer til Danmark er kravene til test afhængig af, hvilket land du kommer fra. Læs mere om rejserestriktioner på www.coronasmitte.dk.

 

Test i Billund lufthavn

I Billund lufthavn er der etableret en teststation for både rejsende og borgere. Ankommende passagerer skal fremvise boardingcard ved teststedet.

Passagerer, der rejser fra Billund Lufthavn, skal medbringe bevis på billetten via mobil eller printet billet.

Danskere fra 2 år og op, der ikke er rejsende, skal bestille tid til test på coronaprover.dk

Se åbningstider for podestationen i Billund Lufthavnen på oversigtskortet. 

Hvis der er kø, vil køen blive lukket af, så det passer med, at podestationen kan overholde lukketidspunktet.

Der er desuden mulighed for hurtigtest i forbindelse med flyafgange.

Sådan bliver du testet

Testmulighed for pendlere

Der findes hurtigteststeder tæt ved grænsen på dansk side. Få overblik over teststeder her.

Test og sommerrejser

Hvis du og familien har planlagt ferietur ud af landet og skal bruge en PCR-test, der er max. 72 timer gammel til flyrejsen, så er der et par ting, du skal være opmærksom på.

Har I booket tid til test f.eks. 70 timer, før I rejser og en af jer tager en PCR-test, inden den tid I har booket, så bliver den planlagte rejse-PCR-test-bookning automatisk annulleret. I skal altså bestille en ny tid så, da man kun kan have én test-bookning i systemet af gangen.

Får du taget en hurtigtest efter rejse-PCR-testen, fordi du skal til frisør og stadig afventer PCR-svaret, vil dit hurtigtestsvar overskrive PCR-testsvaret, da der kun er plads til ét testsvar i coronapasset – og det er den seneste test, der vises i coronapas-appen!

Udlændinge og turister med symptomer skal kontakte en praktiserende læge

Udlændinge og turister med symptomer på COVID-19 skal ringe til den nærmeste praktiserende læge i området. Uden for lægens åbningstid kan vedkommende ringe til vagtlægen på tlf. +45 70 11 07 07.

 

APPFWU01V