Skip til primært indhold

Er du i tvivl om, hvilken test du skal vælge?

I Region Syddanmark findes der forskellige muligheder, hvis du skal testes for COVID-19.

Du kan enten vælge en PCR-test eller en hurtigtest. PCR-test er gyldig som coronapas i 72 timer. Hurtigtest vil fortsat være gyldig i 48 timer

Husk mundbind, når du skal testes. 

Oplysninger om COVID-19 tests

Få overblik over, hvor du kan blive testet på oversigtskortet.

Fra fredag den 12. november er der igen indført krav om tidsbestilling i forbindelse med test. Enkelte steder kan du stadig få test uden tidsbestilling. Det fremgår af testkortet, hvor du kan blive testet uden tidsbestilling. Følg linket ovenfor. Børn under to år skal have en henvisning til test fra egen læge.

Du kan booke tid på coronaprover.dk.

Find yderligere oplysninger om test af borgere med og uden symptomer

På testcentrene og teststationerne laver man den såkaldte PCR-test. PCR-testen er meget præcis, og du kan derfor regne med, at resultatet af testen er korrekt.

Hvis du har en aftale på sygehuset eller hos din læge og skal have foretaget en test inden da, skal du testes på et testcenter og ikke andre steder, da testcentret kan behandle din test i et særligt spor, så du er sikker på at have svar, inden du skal møde til din aftale.

Region Syddanmarks PCR-testbiler kører ud i hele regionen.

PCR-testbilerne kan teste alle, der er 5 år eller derover – også udlændinge. De mobile testenheder kører normalt ud til områder, institutioner og virksomheder, hvor smittetrykket er særligt højt. De er derfor primært tiltænkt borgerne i lokalområdet.

Her kan du ikke booke tid.

I de mobile PCR-testenheder laver man den såkaldte PCR-test. PCR-testen er meget præcis, og du kan derfor regne med, at resultatet af testen er korrekt.

Hvis du har en aftale på sygehuset eller hos din læge og skal have foretaget en test inden da, skal du testes på et testcenter, som kan sikre, at der er svar på din test, inden du har en aftale med lægen eller sygehuset.

Test udføres kun på børn, unge og voksne borgere, der frivilligt medvirker dertil.

 

I Region Syddanmark blev der lavet aftale med Carelink om hurtigtest på borgere over 6 år. 

Ved hurtigtest skal børn under 15 år være i følge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Du behøver ikke booke tid, før du møder op. 

Du kan finde oversigten over teststeder på regionens hjemmeside her.

Hurtigtesten er en såkaldt antigen-test. Den er ikke ligeså præcis, som de tests, der bliver foretaget på testcentrene, teststationerne og i de mobile testenheder.

Et negativt testresultat kan ikke udelukke, at du alligevel er smittet med COVID-19. 

Hvis du har en aftale på sygehuset eller hos din læge og skal have foretaget en test inden da, kan du IKKE bruge hurtigtesten. Du skal i stedet booke tid på et testcenter, som kan sikre, at der er svar på din test, inden du har en aftale med lægen eller sygehuset.

Læs mere om brug af hurtigtesten på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Hvis du har børn, der er under 2 år, skal du under alle omstændigheder ringe til din egen læge. Lægen kan booke en tid til test i den nærmeste vurderingsklinik.

Bemærk:

Test udføres kun på børn, unge og voksne borgere, der frivilligt medvirker dertil. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge.

I de mobile testenheder testes børn fra 5 år.

Hurtigtesten kan laves på børn over 6 år.

Læs mere om test af børn. 

APPFWU01V