Test af medarbejdere i sundhedsvæsenet

Herunder kan du læse forudsætningerne for, at du som medarbejder kan blive testet for corona.

Test af medarbejdere uden symptomer

Region Syddanmark tilbyder tests af medarbejdere på de fem sygehuse, og kommunerne tilbyder test af medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen.

Sundhedsfaglige medarbejdere uden symptomer, opfordres fortsat til at lade sig teste 1 gang om ugen. For denne gruppe testes i det almindelige samfundsspor, med tidsbestilling på www.coronaprover.dk eller ved Carelinks hurtigtesttilbud.

Test af medarbejdere med symptomer

Hvis du er medarbejder, der varetager funktioner i sundheds- og ældresektoren, visse dele af socialområdet eller varetager helt særlige nøglefunktioner i samfundet, kan du selvvisitere til test for SARS-CoV-2.

Muligheden gælder kun for medarbejdere med milde symptomer, som ikke har behov for en sundhedsfaglig vurdering.

Selvvisitering kan ske efter aftale med din personaleleder, hvis du har milde symptomer på COVID-19 og ikke behøver en sundhedsfaglig vurdering.

Vigtigt: Tilbuddet omfatter kun medarbejdere på regionale sygehuse og institutioner, kommunale medarbejdere i sundheds- og ældresektoren og ansatte i praksissektoren. Det gælder desuden sundhedspersonale på private eller selvejende institutioner, som har patientkontakt, samt faguddannet apotekspersonale på private apoteker (farmakonomer/farmaceuter).

Svaret på testen får du på Sundhed.dk inden for 24-48 timer.

• Hvis testen er negativ, kan du vende tilbage til arbejde.
  • Hvis testen er positiv, skal du fortsætte i selvisolation indtil 48 timer efter symptomophør.

Podningerne foregår i et af regionens store testcentre i sundhedssporet. Du kan se, hvor du kan blive testet under "Teststeder og kontaktoplysninger".

Sådan selvvisiterer du tid til test

For at visitere dig selv til en tid til test skal du gøre følgende:

1. Aftal med din personaleleder, at du skal testes. Det kan ske på skrift eller over telefon
  2. Tag kontakt til et teststed og få oprettet rekvisitionen
  3. Book en tid på coronaprover.dk

Teststeder og kontaktoplysninger

Hvordan du får en tid til podning afhænger af, hvor du gerne vil testes.

Sønderjylland (Aabenraa og Sønderborg)

Du skal ringe til telefon 79 97 89 00 – mellem kl. 9.00 - 15.00 alle dage - for at få oprettet rekvisitionen. Derefter skal du selv booke tid på coronaprover.dk

• Aabenraa - Skånevej 5, 6230 Rødekro
  • Sønderborg - Ellegårdvej 16, 6400 Sønderborg

Lillebælt-området (Kolding og Vejle)

For testcenter Kolding skal du ringe til telefon 76 36 21 12 mellem kl. 9.00-17.00 i hverdage og 9.00-15.00 i weekenden. For testcenter Vejle skal du ringe til telefon 79 40 50 60 mellem kl. 9.00-17.00 i hverdage og 9.00-15.00 i weekenden for at få oprettet rekvisitionen. Derefter skal du selv booke tid på coronaprover.dk

• Kolding - Kokbjerg 1A, 6000 Kolding
  • Vejle - Tysklandsvej 4, 7100 Vejle

Esbjerg

Du skal sende en mail til Testcenter Danmark i Esbjerg.

Mailen skal sendes via den sikre forbindelse på www.borger.dk til Testcenter Danmark - Esbjerg

Mailen skal indeholde dit navn, CPR-nummer og mobilnummer samt dit ansættelsessted og kontaktoplysninger på din nærmeste leder.

OBS: Du må kun anvende sikker mail, da mailen indeholder personoplysninger, og derfor kun må sendes ved sikker krypteret forbindelse.

Testcentret opretter rekvisitioner 3 gange i døgnet med deadlines for mails kl. 8.30, 11.30 og 14.30. Derefter skal du selv booke tid på coronaprover.dk.

Der vil gå ca. 30 minutter, fra centret opretter din rekvisition, til du kan booke din tid. Afhængigt af hvornår du har sendt din mail, vil du derfor kunne booke tid kl. 9, kl. 12.00 og kl. 15.00.

• Esbjerg - Randersvej 42, 6700 Esbjerg Ø

Odense, Svendborg og Ærø

Du skal ringe til telefon 24 20 05 50 – mellem kl. 9.00 - 15.00 alle dage - for at få oprettet rekvisitionen. Derefter skal du selv booke tid på coronaprover.dk

• Odense - Billedskærervej 15, 5230 Odense M