Skip til primært indhold

Flere grå stær-patienter i Esbjerg kan behandles lokalt

En ny aftale mellem Region Syddanmark og de praktiserende øjenlæger vil betyde at regionen sparer penge.

Regionen forventer at spare cirka 2,3 mio. kr. om året i honorarer til de praktiserende øjenlæger for grå stær-operationer. De praktiserende øjenlæger skal nemlig udføre grå stær-operationerne til en billigere takst end tidligere.

Det bliver én af konsekvenserne af en ny aftale mellem Region Syddanmark og de praktiserende øjenlæger i regionen. Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg har netop behandlet den nye aftale, og udvalget anbefaler regionsrådet at godkende den.

En anden konsekvens er, at en del grå stær-patienter fra Esbjerg-området undgår turen til øjenafdelingerne på sygehusene i Vejle eller Sønderborg for at blive opereret. Fremover vil de kunne blive opereret af speciallæger i Esbjerg.

- Hvis regionsrådet nikker ja til aftalen, vurderer jeg, at tre ud af fire grå stær-patienter fra Esbjerg kan behandles lokalt. Patienterne fra den del af regionen er nogle af dem, der har længst, hvis de skal behandles på én af vores øjenafdelinger. Derfor er det fint at flere kan behandles lokalt. Det sker samtidig med at vi fortsat sikrer et bæredygtigt underlag for de tre eksisterende øjenafdelinger i Vejle, Sønderborg og Odense, siger Bo Libergren (V), der er formand for regionens sundhedssamordningsudvalg.

Grå stær-operationer foregår i dag både på øjenafdelingerne i Vejle, Sønderborg og Odense og hos en række praktiserende øjenlæger i henholdsvis Vejen, Esbjerg, Trekantområdet og på Fyn. Det er en del af både den nuværende og den nye aftale, at de praktiserende øjenlæger må udføre et fast antal operationer om året. Med den nye aftale øges kvoten af grå stær-operationer, som de praktiserende øjenlæger i Esbjerg må udføre.

I 2011 blev der udført 4.424 grå stær-operationer hos praktiserende øjenlæger og 8.900 operationer på de tre øjenafdelinger i Vejle, Sønderborg og Odense. Antallet af grå stær-operationer vokser i disse år.

Yderligere oplysninger:

Bo Libergren, formand for regionens sundhedssamordningsudvalg, mobil: 29 20 18 00.

Per Busk, direktør i sundhed i Region Syddanmark, mobil: 21 72 66 87

APPFWU02V