Skip til primært indhold

Interreg-sekretariatet

Interreg Deutschland-Danmark er et EU-udviklingsprogram, der hjælper med tilskud til udviklingsprojekter, der skal styrke det dansk-tyske samarbejde.

Interreg-Sekretariatets hovedopgaver

Interreg-Sekretariatets hovedopgaver er på vegne af Interreg Deutschland-Danmark at hjælpe offentlige og private aktører med at søge tilskud til dansk-tyske udviklingsprojekter og at formidle viden om de resultater, som opnås i projekterne. Sekretariatet har til huse i en bygning tæt ved grænseovergangen i Kruså og består af 10 medarbejdere med dansk og tysk baggrund. Udover sekretariatet findes der også en forvaltningsmyndighed med 8 medarbejdere, der sidder i Kiel.

Interreg-Sekretariatet er et samarbejde mellem 11 partnere

Sekretariatet er teknisk set forankret ved Region Syddanmark, men har til opgave på lige vis at servicere samtlige 11 partnere bag Interreg Deutschland-Danmark. Udover Region Syddanmark er det Region Sjælland samt 9 kredse og byer i delstaten Slesvig-Holsten.

Bag Interreg Deutschland-Danmark står en Europæiske Fond for Regionaludvikling, der har stillet 572 mio. kr. til rådighed til dansk-tyske projekter i perioden 2014-2020. Der kan søges om projekter inden for 4 områder:

  • Innovation
  • Bæredygtig energi og turisme
  • Uddannelse og arbejdsmarked
  • Kultur og institutionelt samarbejde

Hvis du er interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kigge forbi eller invitere os til et møde.

Du kan læse mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu.

APPFWU02V