Skip til primært indhold

Regionens vitale data-hjerte banker i datacenteret

Implementering af et nyt datacenter er et eksempel på en af de opgaver, som løses af Regional IT.

Region Syddanmark fik nyt datacenter i 2019

Region Syddanmarks datacenter i Kolding er Regional IT’s vitale ”data-hjerte”. Det huser alle de computere og servere, der kører regionens kritiske og komplekse it-systemer.

Det er f.eks. administrative it-systemer til økonomi- og indkøbsstyring og de kliniske it-systemer på sygehusene, der indeholder patienternes personfølsomme oplysninger, fx deres journaler, røntgenbilleder, blodprøvesvar og personnumre.

Samlingen af alle servere under ét tag giver Regional IT fuld kontrol over, hvem der har adgang til datacenteret. Sikkerheden er helt afgørende for, at regionen kan leve op til sit ansvar som dataansvarlig.

I de kommende år skal datacenteret håndtere endnu større datamængder, når Regional IT implementerer nye, store it-systemer på sygehusene, bl.a. patientjournalsystemet EPJ SYD og it-systemet RIPA SYD, som er en løsning til det billeddiagnostiske område.

Datasikkerheden er i top

Designet og projekteringen af datacenteret er udarbejdet af regionens egne højt specialiserede it-medarbejdere. Det indeholder to energieffektive serverrum med redundante komponenter, som får komplet adskilte forsyninger af strøm, køling, brandsikring og klima-kontrol.

Det betyder, at it-systemerne kan køre videre i tilfælde af fx strømnedbrud, vedligeholdelse eller systemfejl. På den måde lever datacenteret op til de voksende krav til datasikkerhed, driftsstabilitet og tilgængelighed og kan levere korte svartider for regionens systemer.

APPFWU01V